Τροχήλατο οδοντιατρικό μηχάνημα στα χειρουργεία του νοσοκομείου Χανίων

Newsroom
Newsroom

Πλέον θα προσφέρονται εξειδικευμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς, παιδιά και ενήλικες, με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) υπό γενική αναισθησία.

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ‘’Ο Άγιος Γεώργιος’’ στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας εξοπλίστηκε με τροχήλατο οδοντιατρικό μηχάνημα οποίο τοποθετήθηκε μόνιμα στον χώρο των χειρουργείων και έτσι πλέον θα προσφέρονται εξειδικευμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς, παιδιά και ενήλικες, με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) υπό γενική αναισθησία.

Αυτό προέκυψε μέσα από την στενή  συνεργασία της Διοίκησης του Νοσοκομείου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΑμΕΑ Νομού Χανίων , την Διεύθυνση Προγραμματισμού της 7ης ΥΠΕ και φυσικά με τους Οδοντιάτρους κα Ψαράκη και κοΒελιβασάκη, τους  Αναισθησιολόγους και Νοσηλευτές του Νοσοκομείου.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, η πρώτη επέμβαση σε νεαρό ασθενή που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Το χειρουργείο συνέπεσε χρονικά με την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ