Τσικουδιά: Τί κρύβεται πίσω από τον "θόρυβο" για το όνομα

Παλαιότερες αποφάσεις, περίεργοι φάκελοι, αλλά και αδράνεια, οδήγησαν ουσιαστικά στο σημερινό αδιέξοδο τους παραδοσιακούς αποσταγματοποιούς, αναφέρει στα Livetalks ο Στάθης Φραγκιαδάκης

Διευκρινίσεις σχετικά με την "αντάρα" που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από την τσικουδιά, προσπάθησε να δώσει, μιλώντας στα Livetalks και το Θέμα Κρήτης 103,1 ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Ν. Ηρακλείου, Στάθης Φραγκιαδάκης. 

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, το ουσιαστικό πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά έχει τις ρίζες του πολλά χρόνια πριν. Και μπορεί σε μια πρώτη ανάγνωση, οι αιτιάσεις να είναι οικονομικές και να έχουν να κάνουν με την φορολόγηση, ωστόσο αν δεν υπάρξει λύση, τότε κινδυνεύει να χαθεί ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής παράδοσής

Σημειώνεται ότι τη συζήτηση άνοιξε διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που απαγορεύει στους μικρούς παραγωγούς τη χρήση της παραδοσιακής ονομασίας «τσικουδιά» και «τσίπουρο», αντικαθιστώντας τη με τον όρο «προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων)» .

Ο κ. Φραγκιαδάκης τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, μίλησε για τις παλαιότερες "ήττες" του κλάδου, αδράνεια αλλά περίεργους φακέλους που έφτασαν μέχρι την Ε.Ε., εν αγνοία των παραδοσιακών αποσταγματοποιών! 

Ακούστε τα όσα πολύ ενδιαφέροντα είπε ο κ. Φραγκιαδάκης στον Κώστα Μπογδανίδη: 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ