Τυμπάκι: «Ξεμπλοκάρει» η διχοτόμηση του παραλιακού μετώπου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο

Newsroom
Newsroom

Κυβέρνηση και Δήμος Φαιστού συμφώνησαν στη διάνοιξη της παραλιακής οδού και στην αξιοποίηση της παραλίας

Ένα μακροχρόνιο και δίκαιο αίτημα της κοινωνίας της Μεσαράς και ιδιαίτερα της περιοχής του Τυμπακίου γίνεται πράξη.
Κατόπιν της δέσμευσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επήλθε συμφωνία ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του αποκλεισμού του παραλιακού μετώπου του Τυμπακίου, το οποίο λόγω της παρουσίας του αεροδρομίου, επί της ουσίας χώριζε την περιοχή στα δύο, δημιουργώντας κυκλοφοριακά, αλλά και αναπτυξιακά προβλήματα στην περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε, δρομολογείται πολύ άμεσα η διάνοιξη της παραλιακής οδού, η οποία πρόκειται να αξιοποιηθεί ως πεζόδρομος και ποδηλατοδρόμος μπροστά στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τυμπακίου, με πολλαπλά οφέλη για την τουριστική ανάπτυξη και τη γενικότερη ανάπτυξη όλης της περιοχής και όλη την τοπική κοινωνία. 

Στη σημερινή καθοριστική συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο Αντιδήμαρχος Φαιστού, Ιωάννης Φασωμυτάκης, οι κύριοι Μανόλης Μαλεφιτσάκης και Νίκος Μαρκάκης και ο νομικός σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Βασίλης Γκαμπριανίδης. 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε:

«Μπαίνει, επιτέλους, ένα τέλος σε ένα δίκαιο αίτημα της περιοχής μας πάρα πολλών ετών. 

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλήφθηκε την ανάγκη αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής και έδρασε άμεσα. Τον ευχαριστούμε,

Ευχαριστώ θερμά και τον καλό μου φίλο και συνάδελφο Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τη δημοτική αρχή, τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους του Τυμπακίου, καθώς μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία, μια εξέλιξη-ορόσημο παίρνει σάρκα και οστά. Μια εξέλιξη, που πρόκειται να φέρει νέα ανάπτυξη στην περιοχή.»

 

Ο Νίκος Αντωνακάκης για την παραλιακή στο Τυμπάκι: Οι φωτογραφίες δεν είναι πάντα χίλιες λέξεις!

 "Οι φωτογραφίες δεν είναι πάντα χίλιες λέξεις" αναφέρει σε δήλωση του για την παραλιακή στο Τυμπάκι το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Αντωνακάκης στην οποία σημειώνει:

"Η σημερινή απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου για τη διάνοιξη της παραλιακής οδού στο αεροδρόμιο Τυμπακίου δικαιώνει έναν αγώνα πολλών ετών. Μία διάνοιξη που θα συμβάλλει σημαντικά στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής Μία υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε δοθεί όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέλους παίρνει «σάρκα και οστά». Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, της δημοτικής αρχής μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μία απόφαση που είχε ληφθεί επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου στην κυβέρνηση Σαμαρά με τη σύμφωνη γνώμη των αρχηγών ΓΕΑ και ΑΤΑΔ με το υπ’ αριθμόν 20965 έγγραφο τους του 2012.

Θέλω να συγχαρώ τη δημοτική αρχή του Δήμου Φαιστού για τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλλε όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτήν σίγουρα πιστώνεται η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ελπίζω στην ανακοίνωση που θα εκδώσουν να αναφέρουν και όσους την βοήθησαν. Και να μην μείνουν σε κάποιο φωτογραφικό ενσταντανέ που δεν αποτυπώνει την αλήθεια, αλλά την αλλοιώνει."

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ