"Ξεσηκωμός" στην Κρήτη για τους δασικούς χάρτες

Μαζικές οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στις μεγάλες πόλεις του νησιού - Δείτε βίντεο

Εικόνες από κινητοποιήσεις παλαιότερων εποχών στην Κρήτη, καθώς  αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νησιού, βγήκαν μαζικά στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τους δασικούς χάρτες.
Σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά προγραμματίστηκαν συγκεντρώσεις και πορείες, με μεγάλη συμμετοχή. 

Όπως έγραψε το Cretalive, το θέμα των δασικών χαρτών έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλο το νησί, ενώ η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή ετοιμάζεται να ακολουθήσει και τη νομική οδό, με μηνυτήρια αναφορά. 
Στο επίκεντρο της αναφοράς, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής: 
"να διερευνηθούν τα ποινικά αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και χιλιάδων πολιτών κατά την κατάρτιση, παραλαβή και θεώρηση από τα αρμόδια κρατικά όργανα των χαρτών, που ακολούθως αναρτήθηκαν, παραλήφθηκαν και πληρώθηκαν από το Δημόσιο". Κι όλα αυτά έγιναν, "παρ' όλα τα τραγικά λάθη ως προς τον χαρακτηρισμό χιλιάδων στρεμμάτων που δια γυμνού οφθαλμού δεν είναι και δεν ήταν ποτέ δασικές". 

 

 

Η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των Δασικών Χαρτών, επέδωσε ψήφισμα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Μανόλη Χνάρη. 
Το ψήφισμα κατέθεσαν, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρίαμος Ιερωνυμάκης και τα μέλη του Προεδρείου Μύρωνας Χιλετζάκης και Σταύρος Γαβαλάς. Ζητώντας τη στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, τόνισαν μεταξύ άλλων, πως «καμία αποδοχή, ανοχή ή συναίνεση στη διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών δεν θα υπάρξει, αν η πολιτεία δεν διασφαλίσει τις ιδιοκτησίες των Κρητικών». Υποστήριξαν δε, πως θα πρέπει να υπάρξει άμεση απόσυρση των δασικών χαρτών. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους αγρότες στην πλατεία Ελευθερίας ανακοίνωσε ότι, η Περιφέρεια αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων τους και ζητά την αναστολή της ανάρτησης των δασικών χαρτών.  Υπογράμμισε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα της Κρήτης υπέρ των παραγωγών, των αγροτών και των πολιτών του νησιού.  

 
Δείτε επίσης:

Με μεγάλη συμμετοχή η κινητοποίηση για τους δασικούς χάρτες


Μηνυτήρια αναφορά και μηχανοκίνητες πορείες για τους δασικούς χάρτες!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ