"Ξυπνούν" μνήμες από τον φρικτό θάνατο της γιαγιάς στη Ζήρο

"Ξυπνούν" μνήμες από τον φρικτό θάνατο της γιαγιάς στη Ζήρο

Η υπόθεση που αρχικά αντιμετωπίστηκε σαν μία απλή περίπτωση κλοπής, πήρε νέα τροπή μετά το θάνατο της γυναίκας και το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Αναβιώνει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο η υπόθεση της γιαγιάς από την Ζήρο, η οποία εξέπνευσε στο νοσοκομείο 20 ώρες από την εισβολή ληστών στο σπίτι της.

Η άτυχη γυναίκα αντιστάθηκε κατά τη διαδικασία φίμωσης της και γρονθοκοπήθηκε στο κεφάλι.

Για την υπόθεση, κατηγορούνται πέντε άτομα, τα τέσσερα συνελήφθησαν, εκ των οποίων οι τρεις είχαν προφυλακιστεί και ο ένας είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το 5ο άτομο είχε καταφέρει να διαφύγει εκτός Κρήτης λίγες ημέρες μετά τη ληστεία μετά φόνου.

Η υπόθεση που αρχικώς αντιμετωπίστηκε σαν μία απλή περίπτωση κλοπής, πήρε νέα τροπή μετά το θάνατο της γιαγιάς και το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Η άτυχη ηλικιωμένα είχε χηρέψει πρόσφατα, δεν είχε παιδιά και όλοι γνώριζαν ότι διατηρούσε μία εύρωστη επιχείρηση (βενζινάδικο). Έτσι έγινε στόχος των ληστών που ξεκίνησαν από το Ηράκλειο για την Ζήρο για τη ληστεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ένας εκ των κατηγορουμένων γνώριζε για την περίπτωση καθώς ως πλανόδιος πωλητής είχε επισκεφθεί το χωριό και το βενζινάδικο του θύματος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ