Υπογραφές για την ανακαίνιση της β΄ πτέρυγας του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων

Υπογραφές για την ανακαίνιση της β΄ πτέρυγας του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12/06/2020 στο Δημαρχείο Χανίων με θέμα την υπογραφή σύμβασης για την ανακαίνιση της β’ πτέρυγας του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων. 

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Φραγκιαδάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, Γιάννης Σημαντηράκης και η εκπρόσωπος της ανάδοχου εταιρείας.  

“Με χαρά σήμερα υπογράφουμε μια σύμβαση, παρέμβαση στο Δημοτικό μας Γηροκομείο, που έχει να κάνει με την ανακατασκευή των χώρων υγιεινής, στις τουαλέτες στο κεντρικό κτήριο. Μια πρώτη παρέμβαση μετά από πολλά χρόνια, η οποία έρχεται να υποστηρίξει την υποδομή του Γηροκομείου, μια υποδομή που έχει σημαντικά προβλήματα και που συνολικά ως νέα δημοτική αρχή έχουμε βάλει ως προτεραιότητα, την αναβάθμιση τους. Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ με την ανάδοχο, και κάνουμε την σημαντική πρώτη αρχή. Ο μεγάλος στόχος, είναι να δούμε πως η μελέτη για την νέα πτέρυγα του Γηροκομείου, που θα έρθει να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες όσον αφορά τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας, θα ολοκληρωθεί. Σε αυτό το κομμάτι, ήδη, η Τεχνική μας Υπηρεσία και το αρμόδιο Τμήμα Μελετών έχει παραλάβει την μελέτη, η οποία έχει εκπονηθεί το 2007. Προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες επικαιροποίησης για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο, το οποίο για δεκαετίες τώρα καρκινοβατεί.” τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Σημανδηράκης 

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, κ. Σημαντηράκης δήλωσε πως: “Έχουμε την τιμή, σήμερα να υπογράφουμε την σύμβαση για τους κοινόχρηστους χώρους, της β’ πτέρυγας του Δημοτικού Γηροκομείου, ένα χρόνιο αίτημα που υπήρχε.” Ο κ. Σημαντηράκης τόνισε πως γίνεται γενική ανακατασκευή των χώρων, προβλεπόμενοι για ΑμεΑ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Φραγκιαδάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο κτηριακών παρεμβάσεων το οποίο υλοποιείται σταδιακά και προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η επισκευή της εξωτερικής τοιχοποιίας του κτηρίου καθώς και τεχνικές παρεμβάσεις μικρής κλίμακας. “Όσον αφορά την φιλοξενία των ηλικιωμένων, έχει ξεκινήσει η διαδικασία εισαγωγής τους μέσω ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, το Δημοτικό Γηροκομείο, έχει φιλοξενήσει προσωρινά περιορισμένο αριθμό περιστατικών, τα οποία είχαν εισαχθεί λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικά κριτήρια ή κατόπιν εισαγγελικής εντολής.” επισήμανε ο κ. Φραγκιαδάκης.                       

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ