Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση δύο σχολείων του Ρεθύμνου

Newsroom
Newsroom

Τα έργα αφορούν στο 13ο και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνης

Τις συμβάσεις για την υλοποίηση δύο σημαντικών παρεμβάσεων σε  σχολικές μονάδες του Δήμου Ρεθύμνης, υπέγραψε σήμερα (5/9/22) ο Δήμαρχος Ρεθύμνης  κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης,  με τους αναδόχους εργολάβους. 

Η πρώτη σύμβαση, αφορά την εκτέλεση του έργου :  «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης 13ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης»

Οι εργασίες θα εκτελεστούν στο  κτίριο όπου στεγάζονται το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το 7ο Νηπιαγωγείο. Η δαπάνη των προγραμματισμένων εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 773.250 €. 

Αντιστοίχως, στο κτίριο όπου στεγάζονται το 7ο Δημοτικό Σχολείο και το 8ο Νηπιαγωγείο θα εκτελεστούν παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης», Προϋπολογισμού  840.000 €. Αυτό είναι το αντικείμενο της 2ης σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης. 

Ρέθυμνο συμβάσεις σχολεία

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020 και ο συμβατικός  χρόνος εκτέλεσής τους είναι οι 15 μήνες.  

Και στις  δύο σχολικές μονάδες, οι προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνουν την εξωτερική θερμομόνωση περιμετρικά του κτιρίου και των χώρων του δώματος και  της πυλωτής τους, την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με νέα αλουμινίου, την αντικατάσταση λέβητα με αντλίες θερμότητας αέρα νερού, την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα τεχνολογίας led, εγκατάσταση κεντρικού συστήματος διαχείρισης ενέργεια (BMS) και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Στο πλαίσιο  συνεργασίας του  με τους αναδόχους εργολάβους, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και οι συμμετέχοντες Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Γεωργαλής, αντιδήαμρχος Τεχνικών Έργων κ. Αγγελος Μαλάς και ο  Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών Δ.Ρ κ. Γιώργος Πετρουλάκης, συζήτησαν επιμέρους τεχνικά θέματα που αφορούν τα συγκεκριμένα έργα, ζήτησαν την τήρηση των συμβατικών χρονικών ορίων και την εκτέλεση των εργασιών με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στη λειτουργία των σχολείων. 

Ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχή ένταξη των δύο σχολικών μονάδων στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα επισημαίνοντας ότι η ένταξή τους ενισχύει τον προγραμματισμό του Δήμου για αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, με προτεραιότητα τη διευκόλυνση κι εξυπηρέτηση μαθητών και εκπαιδευτικών και με γνώμονα πάντοτε την προστασία του περιβάλλοντος και την  εξοικονόμηση ενέργειας που, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, είναι επιτακτική. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ