Υποχώρησαν τα βράχια στο Σαραντάρι!

Υποχώρησαν τα βράχια στο Σαραντάρι!

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα! - Έκκληση να μην σταθμεύουν οι οδηγοί οχήματα στο σαθρό πρανές

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Σαραντάρι, τα γνωστά "Λιμανάκια" της Χερσονήσου, όταν μεγάλα βράχια κατακρημνίστηκαν στη θάλασσα. Ευτύχημα θεωρείται το γεγονός ότι τη δεδομένη στιγμή δεν βρισκόταν κάποιος λουόμενος στη θάλασσα, αφού ογκώδη κομμάτια που αποκολλήθηκαν έπεσαν στο νερό.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, αφού επί τόπου έσπευσαν ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμης Δουβής, καθώς και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. 

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μη σταθμεύουν οχήματα στο σημείο καθώς το πρανές είναι σαθρό και ελλοχεύει σημαντικός κίνδυνος ατυχήματος. 

Στο γεγονός αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο οφθαλμίατρος Γιάννης Ασλανίδης επισημαίνοντας τα εξής:

"Οφείλω να  μοιραστώ μαζί σας  μια δυσάρεστη εμπειρία  που πιθανώς ενδιαφέρει άμεσα  κ  μερικους από εσάς που έρχεστε στην περιοχή για μπάνιο!
 Αφορά την  περιοχή ΣΑΡΑΝΤΑΡΙ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ «στα λιμανάκια » οπως πιθανώς να είναι σε εσάς γνωστά.
Κατακρήμνιση  του τείχους με τεράστια κατολίσθηση ογκωδών πετρών μέσα στο χώρο λουομένων σήμερα το πρωί!
Οφείλω ν ομόλογηςω κ να δώσω τα εύσημα για την άμεση κινητοποίηση κ άφιξη επιτόπου  του Δημάρχου κ αντιδημάρχου κκΣτεγκου κ Μπατση , του λιμενάρχη κ Εύθυμη Δουβη αλλά ιδιαίτερα τα γρήγορα αντανακλαστικά  του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου κ Ανδρέα Δασκαλακη κ της τοπικής αστυνομίας !
Όσο θα περιμένουμε λύσεις από τις αρμόδιες αρχές, τόσο θα περιμένουμε από τους απλούς συμπολίτες μας να ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ στο σαθρό πρανές διότι -τόσο η Αγ Μαρίνα που γιόρταζε σήμερα  αλλά κ Θεα τύχη -κάποια στιγμή θα κουραστούν να μας προστατεύουν, από την δικη μας ανευθυνότητα και αναλγησία, με το σενάριο να θρηνήσουμε θύματα - δικούς μας  ανθρώπους σχεδόν βέβαιο  …"

Δείτε την ανάρτηση και το βίντεο από το Σαραντάρι:

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ