"Υποκρισία η τηλεσυνάντηση Μητσοτάκη- μαθητών", λέει η Αγωνιστική Συσπείρωση

"Υποκρισία η τηλεσυνάντηση Μητσοτάκη- μαθητών", λέει η Αγωνιστική Συσπείρωση

"Αυτή τη φορά Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ξεπέρασαν κάθε όριο! Χθες, ημέρα απεργίας που έθετε στο επίκεντρο τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας και σε μια περίοδο που η θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με ευθύνη του κράτους θεωρείται κόστος και τα ουσιαστικά μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων με όρους υγιεινής και ασφάλειας θεωρούνται πολυτέλεια, επέλεξαν ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να χρησιμοποιήσουν τους μαθητές του 8ου Δ.Σ. Χανίων για να μας πείσουν πως όλα πηγαίνουν καλά!", αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων

Υποστηρίζει, ακόμα, πως "είναι πραγματικά περίσσιο το θράσος και η υποκρισία τους! Αλήθεια, αν όντως ήθελαν να μάθουν πώς προχωράει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, γιατί δε ρώτησαν τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, που από τον Μάρτη είναι στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα; Γιατί δε ρωτάνε τους φορείς του γονεϊκού κινήματος για να μάθουν τι σημαίνει να έχεις δύο ή τρία παιδιά και να δουλεύεις και ο ίδιος με τηλεργασία;"

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι στην περιφερειακή ενότητα Χανίων, αυτή τη στιγμή και χωρίς να υπολογίζονται οι άδειες ειδικού σκοπού, τα κενά στην α/θμια εκπαίδευση ανέρχονται σε 109 (7 δάσκαλοι ειδικής αγωγής, 2 νηπιαγωγοί για Τ.Ε., 2 νηπιαγωγοί γενικής, 1 εκπαιδευτικός Αγγλικών, 19 νηπιαγωγοί παράλληλης στήριξης και 78 δάσκαλοι παράλληλης στήριξης). 

"Γνωρίζει πολύ καλά και την πραγματική εικόνα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης! Με μια πρώτη καταγραφή στον νομό μας, που ακόμα συνεχίζεται, σε εύρος 2.642 μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το 13,5% (357) δεν έχουν καμία δυνατότητα συμμετοχής στην «τηλεκπαίδευση», ενώ το 27,3% (721) συμμετέχουν μόνο με τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Κυβέρνηση και Υπουργείο γνωρίζουν επίσης, πως στις ορεινές και αγροτικές περιοχές του νομού μας (π.χ. στους δήμους Καντάνου-Σελίνου, Κισσάμου, Αποκόρωνα) η σύνδεση του διαδικτύου αλλά και της κινητής τηλεφωνίας είναι πολύ κακή, ενώ οι γονείς που δουλεύουν στον πρωτογενή τομέα (χωράφια, θερμοκήπια) επιστρέφουν σπίτι τους μετά τις 15.30., με αντικειμενική δυσκολία να στηρίξουν τα παιδιά τους", αναφέρουν.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ