Ζερβάκης: Η μελέτη για τον Kουρεμένο έχει ακραίες απαγορεύσεις!

Ζερβάκης: Η μελέτη για τον Kουρεμένο έχει ακραίες απαγορεύσεις!

Όπως είπε στο LIVETALKS ο Δήμαρχος Σητείας, η μελέτη ανατρέπει το ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής και βάζει φρένο ακόμη και στην πρόσβαση στις παραλίες!

Για το θέμα που έχει προκύψει, αναφορικά το νέο θεσμικό πλαίσιο οριοθέτησης και θεσμοθέτησης διαβαθμισμένων ζωνών προστασίας "Natura" και τις απαγορεύσεις που προκύπτουν  σε ορισμένες δραστηριότητες από την εφαρμογή του στην περιοχή της Σητείας, μίλησε στον Κώστα Μπογδανίδη, στο Livetalks και το Θέμα Κρήτης 103,1, ο Δήμαρχος της περιοχής, κ Γιώργος Ζερβάκης.

Ζερβακης

Ο κ. Ζερβάκης, έκανε λόγο για "κύμα αντιδράσεων",  καθότι στο νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλάζει ο τρόπο εγκατάστασης και χωροθέτησης κατοικιών ενώ διαμορφώνει και διαφορετικές συνθήκες σε ότι έχει να κάνει με την πρόσβαση στις παραλίες. Ενώ υπάρχει ένα εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ για συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου, έρχεται μια νέα μελέτη που ακυρώνει το ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής και δημιουργεί κάποια δεδομένα τα οποία έχουν υπερκειμενη δυνατότητα παρέμβασης από ότι έχουν ήδη.

Ακούστε όλα όσα είπε ο Δήμαρχος Σητείας , κ Γιώργος Ζερβάκης στον Κώστα Μπογδανίδη

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ