Α. Ζερβός: "Ευελπιστούμε να προχωρήσει ο ΒΟΑΚ μέχρι τη Σητεία και το Βάι"

Newsroom
Newsroom

Στην επίσκεψη στο εργοτάξιο του ΒΟΑΚ συμμετείχε και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Το εργοτάξιο όπου έχουν αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, και θα συνδέει την Κίσσαμο, στο δυτικό άκρο της Κρήτης, με τη Σητεία στο ανατολικό, επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Αγίου Νικολάου.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πρόοδο στο τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, ένα από τα πέντε επιμέρους τμήματα του νέου αυτοκινητοδρόμου, μήκους 14 χιλιομέτρων, το οποίο συμβασιοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και πλέον γίνεται πραγματικότητα μέσω δημόσιας επένδυσης ύψους 186 εκατομμυρίων ευρώ, που καλύπτεται πλήρως από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους επιτελείς του υπουργείου Υποδομών, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών του έργου και κυρίως για το θέμα της ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ, ιδιαίτερα του κομματιού (Γέφυρα Φρουζή – παράκαμψη Παχειάς Άμμου), όπως επίσης και για ζητήματα ωρίμανσης μελετών του υπολοίπου τμήματος μέχρι την Σητεία.

Εργοτάξιο ΒΟΑΚ

Σε δήλωση του μεταξύ άλλων ανέφερε : “ Είναι γνωστό, ότι η ωρίμανση των υφιστάμενων μελετών του Ν. Λασιθίου, βρίσκεται μακράν σε πιο προχωρημένο στάδιο από την υπόλοιπη Κρήτη.

Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο εργοτάξιο του ΒΟΑΚ, μας δόθηκε η ευκαιρία ν΄ ανταλλάξουμε απόψεις αλλά και να φανεί ότι υπάρχει πρόθεση να προχωρήσουν σύντομα, τα δυο αυτά τμήματα που έχουν ολοκληρωμένες μελέτες.

Δεδομένου ότι η Κρήτη είναι αδιαίρετη, ευελπιστούμε, ότι θα καταφέρουμε όλοι μαζί να προχωρήσει ο ΒΟΑΚ μέχρι την Σητεία και το Βάι”.

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε εργοτάξιο στον ΒΟΑΚ με "επίθεση" στον ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Αυτό είναι το σχέδιο μας για την Κρήτη - Τι είπε για την πρόταση δυσπιστίας

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ