Ζητούν ανάκληση απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Ζητούν ανάκληση απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής
Newsroom
Newsroom

Αναλυτικά η επιστολή τους στον Γρηγόρη Πασπάτη

Την ανάκληση της 598/2022  απόφασης  της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου η οποία  αναφέρεται  στην  σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ  του Δήμου  και του  Αναπτυξιακού  οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης Ηράκλειο μονοπρόσωπη ΑΕ,  για την υλοποίηση αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες στο πλαίσιο του σκοπού του Οργανισμού για την από κοινού εφαρμογή με τον Δ.Η. της αναπτυξιακής πολιτικής προς όφελος των τοπικών κοινωνιών για την «Εξωστρέφεια αγροτικής οικονομίας  Ηρακλείου» και να τεθεί εκτός ημερησίας στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ζητούν δημοτικές παρατάξεις.  

Η επιστολή που απευθύνουν προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οι παρατάξεις "Ηράκλειο 3-7-5", "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες", "Συνεργασία για το Ηράκλειο", "Σύμπραξη Δημοτών Ηράκλειου" και "ΗράκλειΟΝ αξίζει". 

Κύριε  Πρόεδρε, 

 Παρακαλούμε  να  συμπεριλάβετε  εκτός  ημερήσιας διάταξης  ( στην σημερινή συνεδρίαση )  την πρόταση μας για  ανάκληση της 598/2022  απόφασης  της οικονομικής  επιτροπής.

 Η παραπάνω απόφαση  αναφέρεται  στην  σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ   του Δήμου Ηρακλείου και του  Αναπτυξιακού  οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης Ηράκλειο  μονοπρόσωπη ΑΕ ,  για την υλοποίηση αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες στο πλαίσιο του σκοπού του Οργανισμού για την από κοινού εφαρμογή με τον Δ.Η. της αναπτυξιακής πολιτικής προς όφελος των τοπικών κοινωνιών για την «Εξωστρέφεια αγροτικής οικονομίας  Ηρακλείου»

Οι  λόγοι ανάκλησης  είναι προφανείς:

Η σύσταση και συγκρότηση του συγκεκριμένου οργανισμού, έγινε με απόφαση της οικονομικής  επιτροπής και όπως αναφέρετε  και στην απόφαση  του Γ’ τμήματος  του Συμβουλίου της επικρατείας ( Σ.Τ.Ε  Γ’ 760/2022 ) ,  η  μεταβολή στην σύνθεση της είναι αντισυνταγματική.

Επιπλέον η αθρόα μεταφορά  αρμοδιοτήτων ( και η συγκεκριμένη )   του Δημοτικού Συμβουλίου  στην οικονομική επιτροπή, αποτελεί αντισυνταγματική  επιλογή, αφού   σύμφωνα με το άρθρο  65 & 1 του 3852/2010  το  Δημοτικό Συμβούλιο  έχει το  γενικό τεκμήριο  αρμοδιότητας  για τα θέματα που αφορούν τον Δήμο.

Επίσης  δεν  προκύπτει από πουθενά  αδυναμία υλοποίησης των συγκεκριμένων  δράσεων από  την υπεύθυνη Αντιδημαρχία και  τα  τμήματα  της,   εκτός και αν η  απόσπαση των υπαλλήλων στο οργανισμό  έγινε  για να  δικαιολογήσει  τέτοιες  ενέργειες.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ