Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την τύχη της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής

Newsroom
Newsroom

Καταγγελίες του Συλλόγου «ΥΔΡΙΑ» σε βάρος του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ για απειλές και εκφοβισμό της Διευθύντριας της Ψυχιατρικής Κλινικής!

"Kραυγή" αγωνίας από τον Σύλλογο Φίλων Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής ΠΑΓΝΗ «ΥΔΡΙΑ» προς τον Πρωθυπουργό για την τύχη της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ. Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος καταγγέλλει τον Διοικητή του Νοσοκομείου για απειλές και εκφοβισμό της Διευθύντριας της Ψυχιατρικής Μαρίας Μπάστα! 

Όπως αναφέρουν:

"Πέρασαν ήδη 14 ημέρες από την προηγούμενη επιστολή που σας έχει στείλει ο Σύλλογος Υδρία και οι «αφέντες» του Υπουργείου Υγείας αγρόν ηγόρασαν και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Τούτο δείχνει τεράστια ανευθυνότητα.

Ολόκληρη η Κρήτη και η Νότια Ελλάδα κρέμεται από τις αποφάσεις των «αφεντάδων» του Υπουργείου Υγείας και κάποια σταθερά τους τηλέφωνα, ενώ τους καλούμε συνεχώς, κάνουν και τρεις μέρες να απαντήσουν οι γραμματείς. Αυτά με στοιχεία. Αλλά τούτο είναι το λιγότερο. Αν διερωτάσθε αν απάντησαν στις επιστολές μας, που μαζί με τη δική σας είναι σύνολο τρεις, ουδεμία απάντηση πήραμε, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Και όσο για την επέκταση της Ψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ Κύριε Πρωθυπουργέ, ούτε λέξη. Μια υπογραφή για να ενταχθεί το έργο εκεί που πρέπει.

Εντάξει, έχουμε εκλογές Κύριε Πρωθυπουργέ και υπάρχει πίεση, όμως το συμβάν με τον ανήλικο από το Ρέθυμνο που χρειαζόταν εισαγωγή στη Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ έχει πάρει τεράστια δημοσιότητα. Η συγκεκριμένη Κλινική από το Σάββατο 6 Απριλίου δεν λειτουργεί παρά μόνο την ημέρα και λόγω έλλειψης γιατρών δεν μπορούν να γίνουν εφημερίες. Έτσι δεν μπορούσε να δεχτεί το περιστατικό.

Όμως η συμπεριφορά του διοικητή του ΠΑΓΝΗ προς το πρόσωπο της διευθύντριας της Ψυχιατρικής κ. Μπάστα Μαρίας, αυτή την φορά ξεπέρασε τα όρια. Απειλές, εκφοβισμός, «παραιτήσου, είσαι ανάξια να είσαι διευθύντρια, εσύ να εφημερεύσεις», είναι ένα μικρό κομμάτι από το πλούσιο λεξιλόγιο αυτού του κυρίου, ο οποίος μόνιμα προσπαθεί να ωραιοποιήσει ή να κουκουλώσει τα προβλήματα. Άλλωστε έχει ειδικότητα σε αυτά.

Έδιωξε την κ. Σουμάκη, διευθύντρια Παιδοψυχιατρικής, η οποία έφυγε λόγω της συμπεριφοράς του πριν 2 χρόνια. Παραιτήθηκε πρόσφατα και ο κ. Σαμιωτάκης, παιδοψυχίατρος, για τον ίδιο λόγο.

Προσέβαλε παρουσία πολλών τον κ. Πατριανάκο, διευθυντή Καρδιολογίας του ΕΣΥ στο ΠΑΓΝΗ και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, και χθες για τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα την πλήρωσε η κ. Μπάστα. Πρέπει να τελειώνουμε Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν πάει άλλο με τον κ. Χαλκιαδάκη και τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας. Και το τελευταίο του κατόρθωμα: έβγαλε «εντέλλεσθε» να ανοίξει η Παιδοψυχιατρική και δεν έβγαλε ποτέ του «εντέλλεσθε» ποιος θα είναι ο Παιδοψυχίατρος που θα εφημερεύσει. Ευτυχώς η κ. Μπάστα βρήκε προσωπικό. Έφερε έναν ειδικευόμενο και παρακάλεσε τον υπάρχοντα μοναδικό παιδοψυχίατρο κ. Γεροστέργιο να εφημερεύσει. Τούτο ολοκληρώνει την αναξιοπιστία του κ. Χαλκιαδάκη, που είναι ώρα να πηγαίνει σπίτι του.

Καλώς γίνονται οι ανακαινίσεις των νοσοκομείων, σωστές και ενδεδειγμένες… αλλά χωρίς γιατρούς πώς να λειτουργήσουν;

Κάνετε αυτό που χρειάζεται, γιατί ο κόσμος έχει εξαγριωθεί. Η δημόσια υγεία, η ακρίβεια, τα Τέμπη, η αναδουλειά στην αγορά εδώ και 5 μήνες χωρίς να υπάρχει φετινή παραγωγή, θα οδηγήσουν τον κόσμο μακριά από τις κάλπες.

Όταν ο κόσμος δεν έχει αυτά που χρειάζεται για να καλύψει τα ουσιώδη, τότε τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα, όσο κι αν εσείς προσπαθείτε. Τραβήξτε τα λουριά σε εκείνους που εθελοτυφλούν στα προβλήματα και περιμένουν να έρθουν γιατροί πριν τις εκλογές και έχοντας αντιληφθεί τα προβλήματα που υπάρχουν".


Δείτε επίσης: 

«Εντέλλεσθε» στην …κλειστή Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ για 16χρονο που χρειάζεται νοσηλεία

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ