Άνοιξε η έκθεση «About Time: Fashion and Duration»

Άνοιξε η έκθεση «About Time: Fashion and Duration»

Στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης.

Οι φίλοι της μόδας μπορούν από χθες να επισκεφθούν την πολλά αναμενόμενη ετήσια έκθεση του The Costume Institute στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης. Τα εισιτήρια επίσκεψης είναι για καθορισμένη ώρα και ο αριθμός των εκάστοτε επισκεπτών ανά ομάδα είναι, για λόγους τήρησης αποστάσεων ασφαλείας, περιορισμένος.

Η έκθεση «About Time: Fashion and Duration», την οποία σχεδίασε η Es Devlin, επρόκειτο να εγκαινιαστεί στις 7 Μαΐου και θα αποτελούσε μέρος των εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια του Met, αλλά λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε. Θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 7 Φεβρουαρίου 2021 και ιχνηλατεί 150 χρόνια μόδας, από το 1870 έως σήμερα.

Φιλοξενούμενη στην αίθουσα εκθέσεων Iris and B. Gerald Cantor του Met, στην 5η Λεωφόρο, η έκθεση βασίζεται στην πρόσληψη από τον Γάλλο φιλόσοφο του 20ού αιώνα Ανρί Μπεργκσόν της έννοιας του χρόνου ως διάρκεια, κάτι το οποίο είναι μετρήσιμο σε εικόνες αλλά που ποτέ δεν το προσλαμβάνουμε ως ολότητα. Παρουσιάζεται ένα χρονολόγιο 124 κρεασιόν ενώ η ιδέα του Μπεργκσόν εξερευνάται και μέσα από κείμενα της Βιρτζίνια Γουλφ η οποία λειτουργεί ως «αφηγητής φάντασμα» της έκθεσης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ