Αυτή είναι η ιδανική ώρα για γυμναστική αν θες να κάψεις λίπος

Αυτή είναι η ιδανική ώρα για γυμναστική αν θες να κάψεις λίπος

 

Το διάστημα του lockdown μπορεί να μας στέρησε την προπόνηση στο γυμναστήριο όμως μας έδωσε την ευκαιρία να αθλούμαστε περισσότερο στη φύση. Τώρα που έχουμε πιο ελεύθερη δυνατότητα μετακίνησης είναι μια καλή αφορμή για πιο μακρινούς περιπάτους και jogging.

Τη στιγμή που τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά για το άμεσο μέλλον, ολοένα και περισσότερες διαδικτυακές προπονήσεις πραγματοποιούνται μέσω Zoom ή άλλων εφαρμογών. Πότε όμως πρέπει να ακολουθούμε τους αγαπημένους μας εκπαιδευτές, το πρωί ή το βράδυ;

Σίγουρα το να βρεις το κουράγιο για πρωινή γυμναστική δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση. Αν το σκεφτείς καλύτερα όμως, μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, η εύρεση ενέργειας για άσκηση είναι ακόμη πιο δύσκολος στόχος. Από τη στιγμή που έβαλες την συστηματική προπόνηση στη ζωή σου καλό είναι να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη της για την υγεία, επιλέγοντας τη σωστή χρονική στιγμή της ημέρας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η άσκηση νωρίς το πρωί, είναι το πιο ευεργετικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για τον οργανισμό σου. Τις πρώτες πρωινές ώρες τα επίπεδα τεστοστερόνης μας είναι έως και 30% υψηλότερα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας. Επιπλέον, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να κάνεις την προπόνησή σου ακόμη πιο αποτελεσματική και να κάψεις περισσότερο λίπος. Απόφυγε αυστηρά τη λήψη υδατανθράκων στο πρωινό σου γεύμα και το σώμα σου θα καίει λίπος αντί για τους υδατάνθρακες.

Έρευνες έδειξαν ότι τα άτομα που γυμνάστηκαν με άδειο στομάχι έκαψαν διπλάσιο λίπος συγκριτικά με την άλλη ομάδα, καθώς τα επίπεδα ινσουλίνης τους ήταν χαμηλότερα μετά από νηστεία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν έχεις χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα σου, το σώμα χρησιμοποιεί αποθέματα λίπους για να τροφοδοτήσει την άσκηση, πράγμα που σημαίνει ότι καις περισσότερο λίπος.

Πηγή: queen.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ