Βάνα Μπάρμπα: Ζητάει συγγνώμη για τη στάση της στις καταγγελίες

Βάνα Μπάρμπα: Ζητάει συγγνώμη για τη στάση της στις καταγγελίες

Η γνωστή ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook δήλωσε ότι δέχθηκε κριτική για τη στάση που κράτησε απέναντι στο #MeToo και στις καταγγελίες για παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις στον χώρου του θεάτρου.

"Δέχτηκα κριτική.. Για θέμα που απασχολεί το χώρο του θεάτρου.. ότι δεν πήρα θέση σχετικά με τα θύματα ανεξάρτητου φύλου που κακοποιηθήκαν..Στην ουσία δεν τους στήριξα ως όφειλα πρώτα εξετάζω ποιος το λέει.. αν με αφορά η γνώμη του και έπειτα κάνω αυτοκριτική μου...Τελικά η κυρία που το είπε είχε..δίκιο. Φώναζα για τη δικαίωση μέσα από τη δικαιοσύνη..Όμως παρέλειψα να πω στα θύματα ότι είμαστε όλοι μαζί τους καταρχάς. Και δεύτερον να παροτρύνουμε κι άλλους να μιλήσουν.. ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ..Είναι ότι καλύτερο μπορώ να γίνει τώρα.. Για να αλλάξω αυτή η κατάχρηση εξουσίας.. Και συγγνώμη αν δεν το φώναξα επαρκώς..Εγώ.. Αλλά οι φωνές των άλλων.. Ίσως ήταν πιο δυνατές Ευχαριστώ.. Μαριλένα", γράφει στην ανάρτησή της.

Βάνα Μπάρμπα

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, η Βάνα Μπάρμπα μιλώντας στην εκπομπή 'Καλύτερα δε γίνεται' είχε πει μεταξύ άλλων : "Είναι πολύ δυσάρεστη αυτή η κατάσταση, η θετική πλευρά είναι ότι ο κόσμος μιλάει. Τα κορίτσια δεν έχουν φόβο. Το αρνητικό της κατάστασης είναι ότι λοιδορούνται άνθρωποι μέσα στο χώρο που δεν ξέρουμε κατά πόσο φταίνε. Με ενοχλεί ότι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει ένα μεγάλο τηλεδικαστήριο από τον κόσμο και ίσως αύριο να είμαστε και εμείς θύματα. Δεν αμφισβητώ κορίτσια που βγήκαν, αλλά μήπως αυτό το κίνημα παίρνει μπάλα και άλλους ανθρώπους που ίσως το φταίξιμο να μην είναι τόσο τεράστιο όσο λένε. Έχεις μεγάλο βάρος αυτό. Εγώ ρωτάω; Ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια; Εγώ ρωτώ κατά πόσο υπάρχει; Αυτή είναι δουλειά των ελληνικών δικαστηρίων. Αν αποφανθεί ότι η ευθύνη τους είναι τεράστια και έχουν τραυματίσει ανθρώπους ψυχικά, δεν το συζητήσω σωματικά, να τους αφαιρεθεί η άδεια, να μην ανέβουν ξανά στο σανίδι και να τους ξεφτιλίσουμε".

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ