Με την τιάρα της Άννας Μαρίας νύφη η Νίνα Φλορ

Με την τιάρα της Άννας Μαρίας νύφη η Νίνα Φλορ

Η Άννα Μαρία έλαβε την τιάρα στα 18α γενέθλιά της το 1964

 

Η εντυπωσιακή Antique Corsage Tiara της τέως βασίλισσας Άννας Μαρίας κοσμεί το κεφάλι της Νίνα Φλόρ. Ένα οικογενειακό κειμήλιο της τέως βασιλικής οικογένειας που φόρεσαν επίσης στον γάμο τους τόσο η Μαρί Σαντάλ όσο και η Τατιάνα Μπλάτνικ. 

Η τιάρα που ανήκει στην τέως βασίλισσα Άννα Μαρία ξεκίνησε τη ζωή της ως ένα άλλο κόσμημα: ένα στολίδι με κορσάζ που ανήκε στη βασίλισσα Βικτώρια της Σουηδίας, προγιαγιά της Άννας Μαρίας.
 

000_Par3412245000_APW2001010956038Το κορσάζ, το οποίο είναι φτιαγμένο από διαμάντια και μαργαριτάρια, κληρονόμησε η εγγονή της Βικτώρια και μητέρα της Άννας Μαρίας, η βασίλισσα Ίνγκριντ της Δανίας. Τα κοσμήματα αρχικά αποτελούνταν από κολιέ και καρφίτσα ενώ με δική της εντολή μετατράπηκαν σε τιάρα που προόριζε για την όμορφη κόρη της.

Η Άννα Μαρία έλαβε την τιάρα στα δέκατα όγδοα γενέθλιά της το 1964. Ακόμα ως βασίλισσα της Ελλάδας αν και είχε πρόσβαση σε πολλά από τα μεγάλα και ιστορικά διαδήματα της ελληνικής βασιλικής οικογένειας, εκείνη φορούσε συχνά την τιάρα των γενεθλίων της. Όταν οι δικές της κόρες, η Αλεξία και η Θεοδώρα, ενηλικιώθηκαν, φορούσαν και αυτές την τιάρα της μητέρας τους σε διάφορες βασιλικές εκδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια, η τιάρα έχει γίνει κάτι σαν γαμήλιο κόσμημα για την οικογένεια με αποτέλεσμα να την φορέσουν και η Μαρί Σαντάλ στο γάμο της με τον Παύλο και η Τατιάνα Μπλατνικ στον γάμο την με τον Νικόλαο.

 

 

Δείτε επίσης:

Φίλιππος Γλύξμπουργκ – Νίνα Φλορ: Δείτε φωτογραφίες από το γάμο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ