Ο R Kelly καταδικάστηκε σε 30 χρόνια για κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης

Ο R Kelly καταδικάστηκε σε 30 χρόνια για κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης
Newsroom
Newsroom

Ο τραγουδιστής της R&B, 55 ετών, είχε κριθεί ένοχος για sex trafficking και εκβιασμό γυναικών, κοριτσιών και αγοριών.

Ο τραγουδιστής R Kelly καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης την Τετάρτη για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, κοριτσιών και αγοριών, περισσότερα από 20 χρόνια μετά τις πρώτες κατηγορίες που αντιμετώπισε.

Η καταδίκη του Kelly αποτελεί νίκη για τους επιζώντες της σεξουαλικής βίας, ιδίως για εκείνους που μπορεί να διστάζουν να μιλήσουν εναντίον των θυτών, από φόβο για αντίποινα, γράφει σε άρθρο του ο Guardian.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι ένορκοι της Νέας Υόρκης έκριναν τον Kelly ένοχο για σωματεμπορία και εκβιασμό και για τις εννέα κατηγορίες που τον βάρυναν.

Την Τετάρτη, η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ, Ann Donnelly, επέβαλε την ποινή στο ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μπρούκλιν, αφού άκουσε θύματα που περιέγραψαν πώς η εκμετάλλευση του Kelly επέδρασε δραματικά στη ζωή τους.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, η Donnelly μίλησε απευθείας στον Kelly, λέγοντας: «Τα εγκλήματα αυτά ήταν υπολογισμένα και προσεκτικά σχεδιασμένα και εκτελούνταν τακτικά επί σχεδόν 25 χρόνια. Τους διδάξατε ότι η αγάπη είναι υποδούλωση και βία».

Ανατριχιάζουν οι μαρτυρίες των θυμάτων

Στη δίκη, τα θύματα είχαν περιγράψει πώς ο Kelly – πραγματικό όνομα Robert Sylvester Kelly – τα υπέβαλε σε διεστραμμένα και σαδιστικά καπρίτσια, όταν ήταν ανήλικα. Αρκετοί είπαν ότι απαιτούσε να υπακούουν αυστηρά σε κανόνες, όπως το να χρειάζονται την άδειά του για να φάνε ή να πάνε στην τουαλέτα, και να γράφουν «απολογητικές επιστολές» που υποτίθεται ότι τον απαλλάσσουν από τα αδικήματα.

Πριν από την καταδίκη την Τετάρτη, ορισμένα θύματα έκαναν δηλώσεις, μεταξύ των οποίων και η «Angela», η οποία είπε ότι «με κάθε προσθήκη ενός νέου θύματος, αυξάνατε την κακία σας». Αυτή την ημέρα της καταδίκης «διεκδικούμε τα ονόματά μας», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν είμαστε πια τα θύματα που ήμασταν κάποτε».

Ένα άλλο θύμα, που απευθύνθηκε στον Kelly, καθώς κρατούσε τα χέρια του διπλωμένα και τα μάτια του χαμηλά, του είπε: «Με ανάγκασες να κάνω πράγματα που κατέστρεψαν το πνεύμα μου. Κυριολεκτικά ευχήθηκα να πεθάνω, εξαιτίας του πόσο χαμηλά με έκανες να νιώσω. Το θυμάσαι αυτό;».

Ο Kelly, πάντως, δεν απευθύνθηκε στο δικαστήριο.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ