Παντελής Τουτουντζής: Ένα γκέι παιδί σε μια οικογένεια έδινε συνεχώς "τροφή" στην κλειστή κοινωνία της Κρήτης

Newsroom
Newsroom

“Εκείνα τα χρόνια οι άνθρωποι το είχαν πολύ εύκολο να κατακρίνουν, ήταν το όπιο τους” δηλώνει ο make up artist.

Πίσω στα παιδικά του χρόνια, όταν και μεγάλωνε στο Ηράκλειο της Κρήτης, γύρισε ο Παντελής Τουτουντζής και μίλησε στο  περιοδικό ΟΚ! για τον σχολικό εκφοβισμό που βίωνε καθημερινά.

«Γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα παιδικά μου χρόνια δεν ήταν πολύ ευχάριστα. Βγήκα στη ζωή με διάθεση να χαμογελάσω, αλλά πολύ νωρίς κατάλαβα ότι εξωγενείς παράγοντες άρχισαν να μου το καταστρέφουν. Ήταν ο σχολικός εκφοβισμός και η πολύ κλειστή κοινωνία της Κρήτης. Εκείνα τα χρόνια οι άνθρωποι το είχαν πολύ εύκολο να κατακρίνουν, ήταν το όπιο τους» εξομολογήθηκε, αρχικά, ο γνωστός make up artist.

«Οι οικογένειες έψαχναν μανιωδώς ποιο σπίτι έχει ένα πρόβλημα για να το βάλουν στο στόχαστρο και να μη βλέπουν τα δικά τους θέματα. Οπότε ένα γκέι παιδί σε μια οικογένεια έδινε πολλή τροφή.

Έπρεπε να το αντιμετωπίσω όλο αυτό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να κοιτάζω το πρόσωπο μου στον καθρέφτη, να χαμογελάω και ταυτόχρονα να αναρωτιέμαι πόσο θα κρατήσει αυτό το χαμόγελο με όσα όσα μου συνέβαιναν.

Με θυμάμαι να κλαίω στα κάγκελα του σχολείου και να λέω: ανοίξτε την πόρτα να γυρίσω στο σπίτι μου».

«Τόσο φρικτά περνούσα. Καθημερινά αντιμετώπιζα μπούλινγκ. Κακά τα ψέματα, τα παιδιά τότε δεν είχαν μάθει να αποδέχονται ότι ένα αγόρι μπορεί να παίζει με κοριτσίστικα παιχνίδια» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Παντελής Τουτουντζής

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ