Πώς να διατηρήσετε φρέσκες τις φράουλες για περισσότερο καιρό

Newsroom
Newsroom

Ένα έξυπνο κόλπο αποθήκευσης

Ο τρόπος που αποθηκεύετε τα φρούτα και τα λαχανικά επηρεάζει τόσο τη διάρκεια ζωής τους όσο και τη γεύση τους. Ειδικοί τροφίμων μοιράστηκαν τον καλύτερο τρόπο για να διατηρήσετε τις φράουλες πιο φρέσκες για μεγαλύτερο διάστημα, με ένα έξυπνο κόλπο που χρησιμοποιεί χαρτοπετσέτες.

Συχνά υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με το πού πρέπει να φυλάσσονται οι φράουλες. Στα σουπερμάρκετ, το φρούτο συχνά τοποθετείται εκτός ψυγείου. Με αυτό τον τρόπο δήλωσε ότι τις αποθηκεύει στο σπίτι και το 64% των Βρετανών.

Ωστόσο, όταν οι φράουλες αποθηκεύονται στο ζεστό περιβάλλον της κουζίνας, αυτό μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Love Fresh Berries, το ψυγείο είναι το καλύτερο μέρος για να διατηρηθούν φρέσκες οι φράουλες.

Πώς να διατηρήσετε τις φράουλες φρέσκιες για περισσότερο, σύμφωνα με ειδικούς

«Βοηθήστε τις φράουλες να διατηρηθούν περισσότερο αποθηκεύοντάς τις σε γυάλινα βάζα ή αεροστεγή δοχεία στο ψυγείο», συνιστούν οι ειδικοί.

Η αφαίρεση τους από την συσκευασία τους και η τοποθέτησή τους σε αεροστεγές δοχείο μπορεί να βοηθήσει στην σωστή συντήρησή τους για περισσότερο καιρό. Η περίσσεια υγρασία μπορεί να κάνει τις φράουλες να χαλάσουν γρήγορα, επομένως χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες για να τις διατηρήσετε φρέσκες.

«Για πιο φρέσκες φράουλες, τοποθετήστε τις σε χαρτί κουζίνας κατά την αποθήκευση για να απορροφήσει την υγρασία, μια συχνή αιτία που οι φράουλες χαλούν γρήγορα», προσθέτουν οι ειδικοί.

Επιπλέον, η σωστή αποθήκευση είναι σημαντική για να διατηρήσουν οι φράουλες την γεύση τους. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το να αφήσετε τις φράουλες να ζεσταθούν ελαφρώς πριν τις καταναλώσετε θα επιτρέψει την ανάδειξη των γεύσεων τους. «Για πιο νόστιμες φράουλες, αφήστε τις να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις φάτε. Αυτό βοηθά στην απελευθέρωση των φυσικών αρωμάτων και σακχάρων τους»


Πηγή φωτογραφίας: anton-darius/unsplash

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ