Πώς να κάνετε αντικείμενα καθημερινής χρήσης να διαρκέσουν περισσότερο

Έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα

Εκτός από τις εκπτώσεις και τις προσφορές, ένας από τους καλύτερους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων σε είδη οικιακής χρήσης είναι να τα διατηρήσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται.

Με τις έξυπνες συμβουλές που ακολουθούν, όχι μόνο θα καταφέρετε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά θα βοηθήσετε, ταυτόχρονα, στην εξοικονόμηση πόρων μειώνοντας τα απόβλητα, ενώ θα ελαττώσετε, επίσης, και τις φορές που πρέπει να επισκέπτεστε το σούπερ μάρκετ.

Υγρό απορρυπαντικό πιάτων
Τοποθετήστε το απορρυπαντικό πιάτων σε ένα μπουκάλι για λάδι, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε πιο αργή ροή. Κάθε φορά που πλένετε τα πιάτα θα χρησιμοποιείτε μερικές σταγόνες μόνο από το απορρυπαντικό, οι οποίες καθαρίζουν εξίσου καλά και βοηθούν, ταυτόχρονα, στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του απορρυπαντικού σας.

Σφουγγάρια
Κόψτε τα σφουγγάρια της κουζίνας στη μέση για να τα χρησιμοποιήσετε δύο φορές περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και για τα «μαγικά» σφουγγάρια που αφαιρούν τους λεκέδες από τους τοίχους. Κατά προτίμηση κόψτε τα στα τέσσερα, έτσι ώστε να εκμεταλλευτείτε κάθε σπιθαμή τους.

Οδοντόκρεμα
Χρησιμοποιήστε κάθε τελευταία σταγόνα από το σωληνάριο της οδοντόκρεμας κόβοντας το στη μέση και αφαιρώντας από το εσωτερικό του τα υπολείμματα. Το ίδιο τέχνασμα μπορείτε να εφαρμόσετε τόσο στο τζελ των μαλλιών σας, στο σωληνάριο του make up και του αντιηλιακού σας, ή σε οτιδήποτε βρίσκεται μέσα σε πλαστικό μπουκάλι που μπορείτε να κόψετε στη μέση.

Υγρό σαπούνι χεριών
Για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για το σαπούνι χεριών, γεμίστε το ένα τέταρτο από ένα καθαρό μπουκάλι σαπουνιού χεριών και συμπληρώστε το υπόλοιπο με νερό. Η δουλειά σας γίνεται εξίσου αποτελεσματικά, χωρίς να χρειάζεται να αγοράζετε νέες συσκευασίες κάθε λίγο και λιγάκι. Και ειδικά τώρα που το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών έχει μπει στην ζωή μας για τα καλά.

Μπάρα σαπουνιού
Χρησιμοποιήστε ως «βάση» για την μπάρα σαπουνιού ένα καθαρό σφουγγάρι και τοποθετήστε το πάνω σε αυτό κάθε φορά που δεν το χρειάζεστε. Το σφουγγάρι θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία από το σαπούνι, βοηθώντας το να στεγνώσει πιο γρήγορα μεταξύ των χρήσεων και παρατείνοντας με αυτόν τον τρόπο την διάρκεια της χρήσης του.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ