Τρία χρόνια χωρίς τη Ζωή Λάσκαρη: Η συγκινητική ανάρτηση της Φίνος Φιλμ

Η «Ζωίτσα» του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 18 Αυγούστου 2017

Τρία χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο της Ζωής Λάσκαρη συμπληρώθηκαν χθες. Η «Ζωίτσα» του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή στις 18 Αυγούστου 2017, αφήνοντας φτωχότερο το ελληνικό θέατρο και κινηματογράφο.

Η Φίνος Φιλμ, μέσα από την οποία αναδείχθηκε η ηθοποιός, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της, ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram ένα βίντεο, το οποίο συνόδευσε με ένα συγκινητικό μήνυμα για την αξέχαστη ηθοποιό.

«Ο φακός ήταν ερωτευμένος μαζί της, όπως άλλωστε κάθε αρσενικό της εποχής. Με το πιο ντελικάτο βάδισμα στον ελληνικό κινηματογράφο, η Ζωή Λάσκαρη ήταν μια καλλονή με αδιαμφισβήτητο ταλέντο. Ένα κράμα λάμψης, ευαισθησίας, ανεξαρτησίας και γυναικείας μαγκιάς, που δύσκολα ξεχνιέται. Ήταν το όνομα της: Ζωή.

Η Ζωή Λάσκαρη «έφυγε» σαν σήμερα το 2017 και την θυμόμαστε μέσα από τον ρόλο της στην ταινία «Κορίτσια για Φίλημα» (1965) σε μουσική Μίμη Πλέσσα», γράφει στη λεζάντα.

 

View this post on Instagram

Ο φακός ήταν ερωτευμένος μαζί της, όπως άλλωστε κάθε αρσενικό της εποχής. Με το πιο ντελικάτο βάδισμα στον ελληνικό κινηματογράφο, η Ζωή Λάσκαρη ήταν μια καλλονή με αδιαμφισβήτητο ταλέντο. Ένα κράμα λάμψης, ευαισθησίας, ανεξαρτησίας και γυναικείας μαγκιάς, που δύσκολα ξεχνιέται. Ήταν το όνομα της: Ζωή. Η Ζωή Λάσκαρη «έφυγε» σαν σήμερα το 2017 και την θυμόμαστε μέσα από τον ρόλο της στην ταινία «Κορίτσια για Φίλημα» (1965) σε μουσική Μίμη Πλέσσα. #remembering #zoelaskari #ΖωήΛάσκαρη

A post shared by Finos Film (@finosfilm_official) on

 

Ποια ήταν η Ζωή Λάσκαρη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 12 Δεκεμβρίου 1942 και από πολύ μικρή έζησε την ορφάνια. Ο πατέρας της Δημήτρης Κουρουκλής το 1943, κατά την διάρκεια της Κατοχής, ενώ η μητέρα της υπήρξε θύμα των κομμουνιστών, κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Η μικρή Ζωή μεγάλωσε με τους παππούδες της.

Στις 20 Ιουνίου 1959, πήρε μέρος στα καλλιστεία – με το πραγματικό της επίθετο, Κουρουκλή - και στέφθηκε σταρ Ελλάς. Το 1961, ο Φιλοποίμην Φίνος την επέλεξε για πρωταγωνίστρια στην δραματική ταινία «Κατήφορος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη υπογράφοντας μαζί της αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας.

Η ταινία ήταν η πιο επιτυχημένη εμπορικά τη σεζόν 1961-1962, καθιερώνοντας τη Λάσκαρη ως πρωταγωνίστρια και ως μια από τις πιο λαμπρές σταρ της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου. Μάλιστα, για να μην γίνεται σύγχυση με την εξαδέλφη της Ζωή Κουρούκλη, η οποία ήταν ήδη γνωστή τραγουδίστρια, ο Φίνος την «βάφτισε» Λάσκαρη εμπνευσμένος από το όνομα ενός Ιταλού.

Τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει σε πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες της Φίνος Φιλμ και θα συνεργαστεί με όλους τους σταρ της εποχής της. Στις μεγάλες της επιτυχίες συγκαταλέγονται οι ταινίες: «Νόμος 4000» (1962), «Μερικοί το προτιμούν κρύο» (1963), «Κορίτσια για φίλημα» (1965), «Στεφανία» (1966), «Οι Θαλασσιές οι χάντρες» (1967) και άλλες.

Η Ζωή Λάσκαρη μπορεί να αναδείχθηκε μέσα από τη μεγάλη οθόνη, όμως, είχε αδυναμία και στο θέατρο το οποίο υπηρέτησε πιστά μέχρι το τέλος της ζωής της. Άλλωστε, το 2003 ίδρυσε τη δική της θεατρική σκηνή.

Ήταν παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο με τον οποίο απέκτησαν τη Μαρία – Ελένη, ενώ από τον πρώτο της γάμο με τον Πέτρο Κουτουμάνο είχε αποκτήσει την κόρη της, Μάρθα.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ