Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Πουλάει τον μουσικό του κατάλογο για 100 εκατομμύρια δολάρια

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Πουλάει τον μουσικό του κατάλογο για 100 εκατομμύρια δολάρια
Newsroom
Newsroom

Ένας ακόμα καλλιτέχνης που πουλάει τα δικαιώματα της μουσικής του στην Hipgnosis Song Management

Δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που βλέπουμε τα τελευταία περίπου δύο χρόνια να πουλούν σε τρίτους τα δικαιώματα των τραγουδιών τους έναντι αστρονομικών χρηματικών ποσών. 

Μια από τις εταιρείες που έχει προβεί σε αγορές μουσικών καταλόγων είναι και η Hipgnosis Song Management, η οποία έχει αγοράσει τους καταλόγους μουσικών όπως ο Νιλ Γιανγκ, ο Λίντσεϊ Μπάκινγκχαμ των Fleetwood Mac αλλά και αυτόν των Red Hot Chili Peppers. 

Τώρα η Hipgnosis κάνει δικό της έναν ακόμα δημοφιλή κατάλογο, αυτόν του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ. 

Συγκεκριμένα, ο ποπ σταρ πούλησε το 100% των δικαιωμάτων των τραγουδιών του καθώς και την παγκόσμια διαχείριση του μουσικού καταλόγου του στην Hipgnosis έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Ο CEO της Hipgnosis, Μερκ Μερκουριάδις, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, χαρακτηρίζοντας το πάλαι ποτέ μέλος των NSYNC «όχι μόνο έναν από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της τελευταίας 20ετίας, αλλά και έναν από τους καλύτερους συνθέτες όλων των εποχών». 

Με την σειρά του ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος για την συνεργασία με τον Μερκ και την Hipgnosis. Αξιολογεί τους καλλιτέχνες και την δημιουργική δουλειά τους κι έχει υπάρξει πάντα πολύ υποστηρικτικός με τους συνθέτες και τις αφηγήσεις. Ανυπομονώ να μπω σε αυτό το νέο κεφάλαιο». 

 

Πηγή: Καθημερινή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ