Αρχάνες: Βανδάλισαν ξανά την αυλή των Νηπιαγωγείων! Δείτε φωτογραφίες!
"Η ανοχή τελείωσε" διαμηνύουν γονείς και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία και υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου
Ξεχείλισε η αγανάκτηση στη σχολική κοινότητα του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Αρχανών, καθώς για πολλοστή φορά, άγνωστα άτομα, μπήκαν στην αυλή του συγκροτήματος σπάζοντας παιχνίδια, αναποδογυρίζοντας κατασκευές και σαρώνοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους.
Όπως αναφέρουν στο Cretalive, μέλη της σχολικής κοινότητας, στην αυλή του σχολείου αυτού, παίζουν καθημερινά περίπου 65 μικρά παιδιά, ηλικίας έως και 6 ετών, τα οποία βλέπουν αυτές τις άσχημες εικόνες βανδαλισμού να εκτυλίσσονται μπροστά τους, σε μια μάλιστα τρυφερή ηλικία που χτίζουν το μέλλον τους και λαμβάνουν εφόδια για τη ζωή τους.
Εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων, αλλά και οι ίδιοι οι μικροί μαθητές δηλώνουν ότι "η ανοχή έφτασε στο τέλος της", καθώς οι "άγνωστοι" - όπως επισημαίνουν είναι εξωσχολικοί ή μαθητές μεγαλύτερων τάξεων που βανδαλίζουν συστηματικά τους κοινόχρηστους χώρους των δύο νηπιαγωγείων καταστρέφοντας ότι βρίσκουν μπροστά τους και αφήνοντας πίσω τους κατεστραμμένα παιχνίδια και σκουπίδια, κουτιά από αναψυκτικά και μπύες. Μέχρι και προφυλακτικά έχουν εντοπιστεί στην αυλή των δύο νηπιαγωγείων.
«Ως που θα πάει αυτό;» αναρωτιούνται εκπαιδευτικοί και γονείς και ζητούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι γονείς όλων εκείνων που δεν σέβονται τίποτα, ούτε καν τον ίδιο τον εαυτό τους.
Μετά και το τελευταίο κρούσμα βανδαλισμού κλήθηκε η Αστυνομία στον χώρο του σχολείου, έγινε η καταγραφή του περισταικού και υποβλήθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
«Η ανοχή τέλειωσε» διαμηνύει η σχολική κοινότητα του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Αρχανών δηλώνοντας αποφαισμένη να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μπει, επιτέλους, τάξη και να σταματήσουν να προκαλούνται αυτές οι άσχημες εικόνες.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
- Πρώην Ακαδημία: «Χαμένοι» στις παρατάσεις και τα εργοτάξια
- Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο
- Μαλάδες: «Ξεκάθαρες απαντήσεις τώρα» ζητούν κάτοικοι και φορείς για τη δομή μεταναστών
