Δολοφονία 36χρονης Ράνιας: σήμερα η απόφαση για την υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο

Με την απολογία του 34χρονου Γάλλου συνεχίζεται η διαδικασία στο ΜΟΔ Ηρακλείου

Με την απολογία του 34χρονου Γάλλου, που δολοφόνησε την 36χρονη Ράνια Μπουρνέλη, συνεχίζεται σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, η δίκη για τη συγκλονιστική υπόθεση.

Είχε επίγνωση της πράξης του, κατά τη στιγμή που έπεφτε με το αυτοκίνητό του σαν φονική βολίδα πάνω στην άτυχη γυναίκα; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα, στο οποίο το δικαστήριο ζητά τεκμηριωμένες απαντήσεις, προκειμένου να καταλήξει σε ένα επιστημονικά ασφαλές συμπέρασμα για την αντιληπτική του ικανότητα και για το εάν είχε συναίσθηση του άδικου της πράξης του.

Στο μυαλό του 34χρονου δράστη, ο οδηγός του προπορευόμενου αυτοκινήτου, δηλαδή η άτυχη Ράνια, ήταν ο «εχθρός». Δεν ήξερε καν αν ήταν άνδρας ή γυναίκα. Μικρή σημασία είχε. Θα τον έβγαζε από τη μέση και θα πανηγύριζε τη νίκη του.

Όταν αστυνομικοί τού επέδειξαν, λίγο μετά την επεισοδιακή σύλληψή του, φωτογραφίες του θύματος, ο 34χρονος Τζερόμ από τη Γαλλία έδειχνε έκπληκτος. Επέμενε ότι «χτύπησε έναν άνδρα». Όπως φέρεται να υποστήριξε, είδε έναν άνθρωπο με κοντά μαλλιά να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο «των κακών που τον καταδίωκαν».

«Ήταν τόσο ισχυρά τα συμπτώματα που δεν “μπορούσε” να πράξει διαφορετικά και έτσι προχώρησε σε μια τόσο ακραία μορφή βίας», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο ψυχίατρος που εξέτασε τον Γάλλο μετά από αίτημα της οικογένειας του θύματος, υπογραμμίζοντας ότι, αν ο 34χρονος ελάμβανε ενέσιμη φαρμακευτική αγωγή, δεν θα προέβαινε σε μια τέτοια πράξη.

Υποστήριξε ακόμα ότι ο 34χρονος σκότωσε τη Ράνια επειδή εκείνη τη στιγμή, αν και καταλάβαινε τι έκανε, ήταν «καθοδηγούμενος» από εντολές που κυριαρχούσαν μέσα στο κεφάλι του.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός της ημέρας. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση