Μπορούσε να αποφευχθεί η πλημμύρα στο Οροπέδιο Λασιθίου;

Τί αναφέρει αναγνώστης σε μήνυμά του προς το Cretalive

Αγαπητό cretalive καλό απόγευμα. 

Διαβάζω το άρθρο της κας Αγαπάκη στο οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και θα σταθώ στο σημείο που αναφέρει ότι «Δεν ήταν δυνατόν να αποφευχθεί η πλημμύρα».

Θα συμφωνήσω με τον κύριο Νίνο μόνο ως προς τις τεράστιες ποσότητες νερού, θα διαφωνήσω όμως ότι δεν μπορούσε να αποφευχθεί η πλημμύρα. 

Αν ο οργανισμός  αφού είχε ενημερωθεί για τα καιρικά φαινόμενα επεδείκνυε τα ανάλογα αντανακλαστικά και να στείλει ανθρώπους του την Πέμπτη το πρωί να ανοίξουν τις δικλίδες να εισρεύσει νερό στο φράγμα θα αποσυμπιεζόταν η κατάσταση.

Επιπλέον εφόσον το νερό είναι τόσο πολύ γιατί δεν άνοιξαν την δικλείδα κάτω από την γέφυρα του χώνου να αποσυμπιεστεί και από εκεί πηγαίνοντας το νερό προς την φυσική του ροή στην καταβόθρα του χώνου, παρά την κρατούν ακόμα και τώρα κλειστή και φεύγει νερό μόνο από την υπερχείλιση  που για να φτάσει να υπερχειλίσει για όσους γνωρίζουν θα πρέπει να λιμνιάσει σχεδόν η μισή περιοχή του χωριού Κάτω Μετόχι. 

Επειδή μου αρέσει να είμαι αντικειμενικός, ναι δεν θα γλιτώναμε την πλημμύρα αλλα θα περιοριζόταν σημαντικά. 

Τελειώνοντας θέλω να ρωτήσω τον κύριο Νίνο η δικλίδα η μεγάλη που τροφοδοτεί το φράγμα με νερό που είχε πέρυσι ζημιά έχει φτιαχτεί ή διοχετεύεται το νερό στον ταμιευτήρα μόνο από την μικρή;

Παρακαλώ να δημοσιευθεί και αν το θεωρεί σκόπιμο ο κος Νίνος ας μας απαντήσει. 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία. 

Με εκτίμηση

Γ. Κ.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση