Ανοδικά αλλά κάτω από το "όριο" των 1.800 δολ. έκλεισε ο χρυσός

Newsroom
Newsroom

Στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, ο χρυσός είχε καταγράψει απώλειες.

Με κέρδη αλλά χωρίς να σπάσει το "ψυχολογικό όριο" των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά έκλεισε την Πέμπτη ο χρυσός, ο οποίος παραμένει σε αυτό το έδαφος για τέταρτη συναπτή συνεδρίαση.

Πιο ειδικά, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου απώλεσε 5,50 δολ. ή 0,3%, κλείνοντας στα 1.771,20 δολ. ανά ουγγιά.

Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 27 σεντς ή περίπου 1,4%, στα 19,464 δολ. ανά ουγγιά.

Το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισε 12,70 δολ. ή 0,6%, κλείνοντας στα 2.149,40 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου έχασε 14,40 δολ. ή 1,6%, στα 904,90 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισε 5 σεντς ή 1,3%, στα 3,6315 η λίβρα.

Ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής στην Kitco Metals, απέδωσε την ανάκαμψη στις τιμές του κίτρινου μετάλλου "στις ήπια διορθωτικές και καλυπτικές έναντι των short μετά τις πρόσφατες πιέσεις".

Στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, ο χρυσός είχε καταγράψει απώλειες.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve τον Ιούλιο, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, μετά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης του χρυσού, ήταν "ουδέτερα με μια μικρή κρίληση προς το dovish” και οι αγορές δεν έδειξαν "καμία ιδιαίτερη αντίδραση σε αυτά", σημείωσε  ο Wyckoff στο καθημερινό σχόλιό του.

Το δολάριο ΗΠΑ, ωστόσο, κατάφερε να ανακάμψει από τις απώλειές του μετά τη δημοσίευση των πρακτικών, πλήττοντας τα πρόσκαιρα κέρδη που κατέγραφε ο χρυσός, τόνισε από την πλευρά του ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.

Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ, στο 3,228%, δεν κινείται μακριά από τα πρόσφατα υψηλά της, ενώ εκείνη του 10ετούς, στο 2,882%, έχει επίσης δείξει ανοδικά σημάδια το τελευταίο διήμερο, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιέσεις στον χρυσό θα συνεχιστούν, είπε ακόμη.

"Εάν το αφήγημα περί ύφεσης αρχίσει να επικάθεται πάνω από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, ο χρυσός θα μπορούσε να προχωρήσει σε νέο ράλι προς τα 1.800 δολ. και ακόμη υψηλότερα", πρόσθεσε ο Erlam


 

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ