ΔΝΤ: Δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία το 2023
Η νέα χρονιά θα είναι «πιο σκληρή από τη χρονιά που αφήνουμε πίσω», δήλωσε την Πρωτοχρονιά η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα
Για το μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας, το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά καθώς οι κύριες κινητήριες δυνάμεις της παγκόσμιας ανάπτυξης -οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Κίνα- αντιμετωπίζουν εξασθένηση της δραστηριότητας, δήλωσε την Πρωτοχρονιά η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
Η νέα χρονιά θα είναι «πιο σκληρή από τη χρονιά που αφήνουμε πίσω», είπε η Γκεοργκίεβα στην ειδησεογραφική εκπομπή του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου «Face the Nation».
«Γιατί; Επειδή οι τρεις κύριες οικονομίες – οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Κίνα – επιβραδύνουν όλες ταυτόχρονα», τόνισε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Με αισιοδοξία τα stress tests του 2023 για τις ελληνικές τράπεζες
- Πετρέλαιο θέρμανσης: Αυξημένη η τιμή του από την Πρωτοχρονιά
- Κυρ. Μητσοτάκης: Η αύξηση στον κατώτατο μισθό δεν έχει σχέση με τις εκλογές
