Ενημερωτική εσπερίδα από το Μεσογειακό κέντρο ικανοτήτων αγροδιατροφής MACC

Newsroom
Newsroom

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 στα ΚΕΚ Ηρακλείου - Θέμα : «Πώς οι σύγχρονες απαιτήσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων τουρισμού μπορούν να μετατραπούν σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα»

 Με βάση τα νέα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο, ο δρόμος για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών μονάδων περνάει μέσα απο την αειφορία. Για το λόγο αυτό, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη  για την εφαρμογή συστημάτων ποιότητας που θα διασφαλίσουν την υγιεινή και ασφάλεια μέσα στις τουριστικές υποδομές και θα εγγυώνται το σεβασμό στο περιβάλλον. 

    Η εσπερίδα απευθύνεται στους επιχειρηματίες του τουρισμού, τους ξενοδόχους, στην εστίαση και στους εργαζόμενους σε αυτές και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 στα ΚΕΚ Ηρακλείου, Αρχιμήδους 1 και Ικάρου στη Ν. Αλικαρνασσό. 

Ωρα προσέλευσης 5:30μμ 

Ώρα έναρξης 6:00μμ

   Ο Δρ. Στεφανάκης Αλέξανδρος από τα Βιοερευνητικά Εργαστήρια ΑΕ, θα παρουσιάσει τις νέες προτάσεις-ευκαιρίες στα παρακάτω πεδία:

1. Υγιεινή και ασφάλεια στις ξενοδοχειακές μονάδες
2. Πρόληψη της διασποράς Λοιμωδών Νοσημάτων (πχ. Covid 19)
3. Καλές πρακτικές και εργαλεία/μέθοδοι συμμόρφωσης για τη διαχείριση των
απορριμμάτων (zero waste)
4. Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των ξενοδοχειακών μονάδων μέσα από την
βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης.

    Όσον αφορά τις απαιτήσεις και τα κριτήρια που θέτουν οι τουριστικοί πράκτορες σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και για το μοντέλο του  sustainable tourism, θα τοποθετηθεί από Αμερική διαδικτυακά, ένας εκ των πρωτοπόρων της θεματικής κρουαζιέρας, ο  κ. Γιώργος Παπαγαπητός, ιδρυτής της Travel Dynamics International και της  "Thalassa Journeys" USA. 

Το συντονισμό θα κάνει η υπεύθυνη στρατηγικής επικοινωνίας του MACC κ. Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά

Είσοδος ελεύθερη για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν και θα υπάρχει και live-streaming παρακολούθηση από την ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του MACC, για όλα τα μέλη του όπως και κάθε ενδιαφερόμενο.

Πληροφορίες:

info@biolabcrete.gr

 


 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ