Χαλκιαδάκης: Προσβλέπει σε κερδοφόρα χρήση και το 2023

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Συνεχίζεται η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος

Σε μια ακόμα κερδοφορία χρήση προσβλέπει η διοίκηση της εταιρείας Super Market Χαλκιαδάκης αναφορικά με την πορεία του 2023.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έκλεισε το 2022 με τζίρο λίγο πάνω από €190 εκατ, σημειώνοντας αύξηση 8,53% συγκριτικά με το 2021. Οριακή ανάπτυξη κατέγραψε το EBITDA +0,94% και €18,5 εκατ. ανοδικά κινήθηκε και το μικτό κέρδος, που διαμορφώθηκε στο +5,78% στα €53.820. 

Τα χρηματικά της διαθέσιμα είναι επαρκή και αναμένεται κατά το προσεχές χρονικό διάστημα να εξυπηρετήσει ομαλά τις λειτουργικές της υποχρεώσεις.

Η διοίκηση της Χαλκιαδάκης εμφανίζεται ικανοποιημένη από την πορεία της προηγούμενης χρήσης, δεδομένου ότι τα πανδημικά έτη 2020-2021 η τουριστική ροή στο νησί ήταν μειωμένη.
 
Συνεχίζεται η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος

Η Χαλκιαδάκης, η οποία το 2024 συμπληρώνει 40 χρόνια εμπορικής δραστηριότητας στην Κρήτη και αποτελεί leader στον κλάδο της στο νησί, συνεχίζει να υλοποιεί το επενδυτικό της πρόγραμμα με σκοπό τη μείωση της επίπτωσης της αύξησης του κόστους στα αποτελέσματά της. 
Το δίκτυό της, που αποτελείται από 41 καταστήματα, προχωρά σε ανακαινίσεις μικρής και μεγάλης κλίμακας, που αφορούν από αναδιατάξεις στη συλλογή και στα ράφια, έως και ολικές ανακαινίσεις. 
Στόχος, μεταξύ άλλων, της αλυσίδας είναι να αναπτύξει καταστήματα που να λειτουργούν με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η συνεργασία με την Coca Cola στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι η Χαλκιαδάκης, συνεργάζεται με την Coca Cola στην Ελλάδα στο πρόγραμμα Zero Drop που υλοποιεί η τελευταία στο Ηράκλειο με σκοπό την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών του Ηρακλείου γύρω από την ορθή διαχείριση νερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος Zero Drop, η εταιρεία ενώνει τις δυνάμεις της με τα καταστήματα Χαλκιαδάκης και μαζί στηρίζουν την εκπαίδευση των μαθητών του Ηρακλείου γύρω από την ορθή διαχείριση του νερού και τη σημασία της προστασίας αυτού του τόσο σημαντικού αγαθού. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ