Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Η ιδανική επιλογή σπουδών - Δείτε γιατί

Newsroom
Newsroom

Συνδυάζει το ακαδημαϊκό και ερευνητικό κύρος με τον διεθνή προσανατολισμό, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και το πολυπολιτισμικό περιβάλλον. 

Αν όχι η θέση που κατέχει ένα Πανεπιστήμιο στις παγκόσμιες κατατάξεις και οι επιδόσεις του σε σημαντικά πεδία αξιολόγησης, τότε τί είναι αρκετό για να καθορίσει την πορεία ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος; Αν όχι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός Πανεπιστημίου, τότε τι μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για να καταστεί ιδανική επιλογή;

Σε μία περίοδο που οι Έλληνες υποψήφιοι φοιτητές αναζητούν το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τις σπουδές τους, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί μία ιδανική επιλογή που συνδυάζει το ακαδημαϊκό και ερευνητικό κύρος με τον διεθνή προσανατολισμό, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και το πολυπολιτισμικό περιβάλλον. 

Δεν είναι τυχαίο ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) κατατάσσεται #1 σε Κύπρο και Ελλάδα μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με την έκδοση της κατάταξης Times Higher Education (THE) World University Rankings για το 2024.

uni

Αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια στον κόσμο, δηλαδή στο 2% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως και καταλαμβάνει τη θέση 155 στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης ότι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φοιτούν σήμερα περισσότεροι από 6.000 Έλληνες φοιτητές, ενώ τα προγράμματα σπουδών του έχουν παρακολουθήσει, από την αρχή της λειτουργίας του, περισσότεροι από 26.000 Έλληνες!

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και προσφέρει περισσότερα από 100 συμβατικά (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου.

uni

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διασφαλίζει την εναρμόνιση των προγραμμάτων του με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας και επιτυγχάνει την άμεση αναγνώριση των τίτλων σπουδών από τα αντίστοιχα επαγγελματικά σώματα, ενώ το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του διαπρέπει σε πολλούς τομείς και αναγνωρίζεται για τη συμβολή του στη δημιουργία, εξέλιξη και μετάδοση της γνώσης και των τεχνολογικών επιτευγμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στις αναδυόμενες τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 94,6% των αποφοίτων του Πανεπιστημίου εργοδοτούνται εντός 18 μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Παγκόσμιες Πανεπιστημιακές Κατατάξεις

Ως γνωστόν, οι πανεπιστημιακές κατατάξεις έχουν σημαντική αξία γιατί παρέχουν μία αντικειμενική και συγκριτική αξιολόγηση της ποιότητας και της απόδοσης των πανεπιστημίων, προσφέροντας πληροφορίες για την ποιότητα της διδασκαλίας, της έρευνας, της επίδρασης στην κοινωνία, τη διεθνή προοπτική και άλλους δείκτες απόδοσης.

uni

Αυτό επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους φοιτητές, τους ερευνητές και τους εργοδότες να συγκρίνουν και να επιλέξουν τα πανεπιστήμια που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους.

Οι κατατάξεις, επίσης, προωθούν τον ανταγωνισμό μεταξύ των πανεπιστημίων, καθώς αυτά προσπαθούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους για να καταταχθούν ψηλότερα, κάτι που προάγει την πρόοδο και την καινοτομία στον τομέα της εκπαίδευσης και της έρευνας.

Αξιολόγηση Ποιότητας της Προσφερόμενης Εκπαίδευσης

Σύμφωνα με την αξιολόγηση στον σχετικό τομέα, η κατάταξη ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων για το 2024 είναι η ακόλουθη:

pane

Η εντυπωσιακή κατάταξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αντανακλάται στην απόδοσή του σε δύο από τα εν λόγω πεδία, την Ποιότητα της Έρευνας και τη Διεθνοποίηση, όπου έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολογία απ’ όλα τα κυπριακά πανεπιστήμια που συμμετέχουν στην κατάταξη.

Στα δύο αυτά πεδία, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναγνωρίζεται, επομένως, ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Κύπρο.

Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα σε 5 Διαφορετικούς Τομείς

Tα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2024 κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις #1 στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών, #1* στον τομέα της Εκπαίδευσης και #1** στον τομέα της Ψυχολογίας σε Κύπρο και Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στους εν λόγω τομείς. 

Τέλος, η πρόσφατη έκδοση 2024 της κατάταξης Times Higher Education (THE) Young University Rankings τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη θέση #115 παγκοσμίως, από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης στη Γαλλία, ανάμεσα στα πανεπιστήμια που έχουν 50 ή λιγότερα χρόνια λειτουργίας.

Αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη Πανεπιστημίων στον κόσμο, καθώς παρέχει μία αντικειμενική και αξιόπιστη αξιολόγηση της συνολικής ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχει ένα πανεπιστήμιο, vis a vis τη συνολική ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχουν τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. 

Στον πίνακα πιο κάτω συνοψίζονται οι κατατάξεις του Πανεπιστημίου στους πέντε τομείς:

Τομέας

Κύπρος

Κύπρος και Ελλάδα

Ευρωπαϊκή Ένωση

Παγκόσμιο

Επιχειρήσεων και Οικονομικών

1

1

45

201-250

Εκπαίδευσης

1*

1*

46

201-250

Ψυχολογίας

1*

1**

79

301-400

Κοινωνικών Επιστημών

3

7

132

501-600

Κλινικής και Υγείας

2***

7****

168

601-800

* μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου

** μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

*** μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

**** μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Η σχέση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με την Ελλάδα και οι διαχρονικοί δεσμοί του

uni

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φιλοξενεί σήμερα άνω των 12.500 φοιτητών από περισσότερες από 100 χώρες. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Αυστραλία και, ασφαλώς, η Ελλάδα.   

Είναι, μάλιστα, ενδεικτικό ότι περισσότεροι Έλληνες φοιτητές εμπιστεύονται για τις σπουδές τους το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από κάθε άλλο ίδρυμα του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστήμιο φοιτούν σήμερα περισσότεροι από 6.000 Έλληνες φοιτητές, ενώ, από την αρχή της λειτουργίας του, έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 26.000 φοιτητές από την Ελλάδα.  

Σημειώνεται δε, ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει, εδώ και χρόνια, κοινά προγράμματα σπουδών με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ διατηρεί συνεργασίες με πολλούς οργανισμούς που εδρεύουν στην Ελλάδα.

Ημερίδες Ενημέρωσης στην Ελλάδα: Γιατί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι η Ιδανική Επιλογή για Σπουδές την Ευρώπη

Το Γραφείο Ενημέρωσης και Εγγραφών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα πραγματοποιήσει και τον Ιούλιο, σε διάφορες πόλεις, έναν νέο κύκλο Ημερίδων Ενημέρωσης για Έλληνες ενδιαφερόμενους. Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις δηλώσεις συμμετοχής, δείτε πληροφορίες εδώ.

Για πληροφορίες σχετικά με τις Ημερίδες Ενημέρωσης που αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου σε αυτό το link.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ