Σταθάκης: Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την εθνική σύνταξη
«Αύριο - μεθαύριο θα γίνουν οι βελτιώσεις για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί η δόση»
Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την εθνική σύνταξη, τόνισε υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον Αnt1 ξεκαθαρίζοντας ότι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν θα προκαλέσει προβλήματα, καθώς θα εφαρμοστεί η εθνική σύνταξη.
Διευκρίνισε ότι και το ζήτημα με το ΕΚΑΣ στη διαπραγμάτευση θα λυθεί χωρίς προβλήματα και δεν θα παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους.
Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «αύριο - μεθαύριο θα γίνουν οι βελτιώσεις για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί η δόση», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία με τους θεσμούς.
Για το θέμα των «κόκκινων δανείων» με την εγγύηση του Δημοσίου, υπογράμμισε ότι θα δοθεί λύση που δεν θα προκαλεί δημοσιονομικό κόστος. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, στο πλαίσιο της λύσης, θα προβλέπεται η εξαίρεση των δανείων που προκαλούν δημοσιονομικό κόστος.
- Εξι θέσεις υποχώρησε η ανταγωνιστικότητα λόγω capital controls
- Τα πρώτα καλά νέα για τον Μάριο Ντράγκι από το μέτωπο του πληθωρισμού
- Η «καυτή» ατζέντα των αλλαγών στα εργασιακά