Ζυμωτό: Το νέο concept του Δημήτρη Νικολιδάκη και τα σχέδια για επέκταση στην Αθήνα

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Γιατί διέκοψε την δραστηριότητα της χονδρικής

Ένα νέο concept καταστήματος, το “Ζυμωτό”, σύστησε πρόσφατα στο Ηράκλειο ο κρητικός επιχειρηματίας και επικεφαλής της αλυσίδας Κρητικός Φούρνος Δημήτρης Νικολιδάκης. 

Το Ζυμωτό λειτουργεί στο ακίνητο που μέχρι πέρυσι τον Σεπτέμβριο στεγάζονταν κατάστημα Everest στην Πλατεία Καλλεργών και αποτελεί ένα εξειδικευμένο concept το οποίο προσφέρει φρέσκο προζυμένο ψωμί, σάντουιτς και κρουασάν και δεν θυμίζει σε τίποτα την αλυσίδα Κρητικός Φούρνος.

«Είδαμε ότι οι καταναλωτές επιζητούν φρέσκα προϊόντα, ακόμα και σε κρουασάν και σάντουιτς και γι αυτό αποφασίσαμε να προσφέρουμε ένα νέο concept που να έχει όλα αυτά τα στοιχεία», λέει στο Cretalive ο Δημήτρης Νικολιδάκης.

Διαπιστώνοντας ότι οι καταναλωτές αναζητούν ολοένα και περισσότερο αυθεντικές, ποιοτικές γεύσεις ακόμα και σε πιο απλές προτάσεις όπως είναι το σάντουιτς, το ψωμί και το κρουασάν, εξηγεί ότι όλα τα προϊόντα είναι φρέσκα, ετοιμάζονται στο κατάστημα και διατίθενται απευθείας στους καταναλωτές. 

Ζυμωτό

Οι σκέψεις για νέα καταστήματα για το Ζυμωτό

Μάλιστα, από την επόμενη χρονιά θα δρομολογηθεί και η επέκταση που σχεδιάζει ο κ. Νικολιδάκης για το Ζυμωτό, τόσο στην Κρήτη και για νησιά, όσο και στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η αλυσίδα Κρητικός Φούρνος αριθμεί 10 καταστήματα στο Νομό Ηρακλείου και όπως λέει ο κ. Νικολιδάκης το δίκτυο δεν πρόκειται να αυξηθεί. «Ο Κρητικός Φούρνος έχει πάρει το δρόμο του», λέει χαρακτηριστικά. Συμπληρώνει δε ότι επιχειρείται συγκράτηση δυνάμεων προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται στο νησί.  Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε διέκοψε την δραστηριότητα της χονδρικής, θέλοντας να εστιάσει περισσότερο στα καταστήματα.

Μεταξύ των πλέον ταχυκίνητων κωδικών ξεχωρίζει το καλιτσούνι, το προζυμένιο ψωμί, τα διάφορα είδη ψωμιού για σάντουιτς και οι χωριάτικες πίτες.

Ζυμωτό
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ