Άνθρωπος, το πιο επικίνδυνο ζώο στον πλανήτη

Newsroom
Newsroom

Σεβασμός, μια ταπεινή λεξούλα με τόση πολύτιμη αξία μέσα της

Αγαπητό Cretalive, 

Όλο και πιο  σπάνια συναντάω ανθρώπους με σεβασμό για τον διπλανό του, τον όποιο διπλανό, μια γυναίκα , ένα παιδί, μια έγκυο ακόμα κι έναν σκύλο.

Ναι όσο και να σοκάρει ορισμένους από σας όλα τα ζωντανά αξίζουν τον σεβασμό μας. Σεβασμός, μια ταπεινή λεξούλα με τόση πολύτιμη αξία μέσα της που μόνο μια οικογένεια μπορεί να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά της.

Είμαι έγκυος 5 μηνών το πρώτο μου παιδί και χθες κρατώντας την μικρή μου ανιψιά από το χέρι μου δημιουργήθηκε άλλη μια τεράστια ανησυχία…”σε τι κόσμο θα μεγαλώσω το παιδί μου;” λες και δεν με έφταναν όλες οι άλλες!!

Μπαίνοντας σε παραλιακό cafe restaurant της Αμμουδάρας με την οικογένεια μου, την ανιψιά μου και την σκυλίτσα που έχω υιοθετήσει εδώ και 3 χρόνια από το Κυνοκομείο Ηρακλείου και αφού ρώτησα τον σερβιτόρο αν επιτρέπονται τα σκυλιά πήγαμε να κάτσουμε σε ένα απομονωμένο τραπεζάκι κοντά στην είσοδο έτσι ώστε να είναι άνετα και ο σκύλος μου και χωρίς να ενοχλεί κανέναν-βεβαία είναι μια Kυρία ,αλλά καταλαβαίνω ότι αυτό δεν το δέχονται όλοι! Στη διαδρομή, έρχεται ο σερβιτόρος και ξαφνικά άλλαξε γνώμη η “διεύθυνση” του μαγαζιού και αποφάσισαν ότι δεν δέχονται σκυλιά γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία του μαγαζιού.

Η μικρή μου ανιψιά κοιτώντας με γεμάτη απορία και δυσαρέσκεια  με ρώτησε τι είναι φιλοσοφία και γιατί δεν θέλουν τον σκύλο μας;  Εγω σε σοκ μιας και 3 χρόνια τώρα κανένα άλλο μαγαζί δεν μας έδιωξε επειδή κρατούσαμε σκύλο,

έπρεπε να ξεπεράσω το σοκ και να σκεφτώ τι θα απαντήσω στην ανιψιά μου και μεθαύριο στο παιδί μου. Γιατί ένα μαγαζί σε εξωτερικό χώρο έχει σαν φιλοσοφία να μην δέχεται μια έγκυο με σκύλο;

Τί είναι αυτό το είδος φιλοσοφία: Είναι κακό να έχεις σκύλο; Τα αδέσποτα σκυλιά ακριβώς στην είσοδο του μαγαζιού τα οποία διψούσαν για λίγη σημασία και προφανώς  λίγο νερό, δεν τους ενοχλεί την φιλοσοφία; 
Η κάθε επιχείρηση έχει δικαίωμα να έχει όποιου είδους φιλοσοφία  θέλει, ο κάθε γονιός όμως έχει υποχρέωση 
να έχει σαν φιλοσοφία ζωής να μαθαίνει καθημερινά στα παιδιά του ποιες είναι οι αξίες και τα ιδανικά που σε κάνουν να λέγεσαι Άνθρωπος.

Αυτό που βιώνουμε ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι μια φούσκα αγένειας, νευρικότητας, βίας, ανασφάλειας και φόβου σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, έτοιμη να σκάσει ,προκαλώντας χάος…φροντίστε τα παιδιά σας να είναι εφοδιασμένα έτσι ώστε να επιβιώσουν από αυτό.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Μια μέλλουσα μητέρα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ