Απάντηση πολίτη στο «θρασύτατο παράπονο» πολίτη

Απάντηση πολίτη στο «θρασύτατο παράπονο» πολίτη

"Όλες αυτές οι συμπεριφορές, η λογική και η σκέψη δεν μας εξελίσσει σαν χώρα"

Αγαπητό Cretalive,
 
Με αφορμή το αδικαιολόγητο και εξωφρενικό παράπονο της γειτόνισσας που «έφαγε κλήση» για παράνομο παρκάρισμα πάνω σε διάβαση
 
Με περίσσιο θράσος αναφέρει: «Μεγάλη η παράβαση μου. Σε εναν κώδικα οδικής κυκλοφορίας που δεν τηρούμε τίποτα που κάνουμε μεγαλύτερες παραβάσεις. Δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά. Έχουμε υποδομές, έχουμε χώρους πάρκινγκ, έχουμε ασφαλείς και άρτια κατασκευασμενους δρόμους που το δικό μου παράπτωμα χτυπά άσχημα.»
 
Και απαντώ εγω: Δηλαδή το σημαίνει αυτό; Επειδή υπάρχει παρανομία τριγύρω και δεν υπάρχει έλεγχος, να παρανομούμε και εμείς (έστω και λιγο;!) γιατί λογικα θα την βγάλουμε λάδι; Πως ειναι σε θέση να γνωρίζει αν το παράπτωμα του ειναι μεγαλο ή μικρό; Όταν σέβεσαι, παίρνεις πίσω σεβασμό. Όταν παρκάρεις πανω σε διάβαση, ενοχλείς την ασφαλή διέλευση παιδιών, μαμάδων με καρότσι, ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, πεζών γενικότερα.. μα θα συζητάμε τωρα και τα αυτονόητα;!
 
Επίσης αναφέρει: «Βέβαια κλήση πήρα μόνο εγώ, το παιδί του μεροκαματου και ο απέναντι παραβίασε την διάβαση αλλά είχε μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητο αθωώνεται. Θα έχει και άκρες στην αστυνομία, δεν παίρνει κλήση αυτός.»

Και απαντώ εγω: Αν ισχύει αυτό (και δεν πάρκαρε αργότερα ο άλλος) ειναι το μόνο που θα του αναγνωρίσω (μπάζει ένα σημείο ομως). Αλλά και παλι η λογική του «γιατί εγω, και όχι αυτός» δεν ειναι η λογική που θα μας εξελίξει. Έκανες λάθος; Παραδέξου το. Μην είσαι Ελληνάρας. Μάθε απο το λάθος σου και μην το επαναλάβεις. Αυτό ειναι εξέλιξη. Αυτό θα μάθεις στα παιδιά σου. Και κάποια στιγμή ελπίζω να αλλάξει νοοτροπία ο Ελληνάρας.

Επίσης αναφέρει: «Εγώ που παίρνω 20 ευρώ μεροκάματο καλούμε να πληρώσω στο κράτος 40 ευρώ και να καταθέσω και πινακίδες! Στην Μπανανια ζω όχι στις Βρυξέλλες!»

Και απαντώ εγω: Και λίγα θα πληρώσεις.. γιατί με στα που γράφεις δείχνεις ότι δεν καταλαβαίνεις το λάθος σου. Απλά σε ενδιαφέρει περισσότερο που δεν πληρώνει και ο άλλος που παρανομεί. Να πληρώσεις τα δεκαπλάσια.. και ναι, Μπανανία την έχουμε κάνει όλοι εμείς. Και κατι σαν του λόγου σου, ειδικά..

Επίσης αναφέρει προς το τέλος: «Είναι όλα άριστα δομημένα και λειτουργούν άψογα εγώ κάνω την παράβαση. Θυμώνω πολύ γιατί θα συνεχίσω να είμαι παραβατικη.
Πινακίδες δεν καταθέτω. Δεν μπορώ να πηγαίνω στη δουλειά μου χωρίς αυτοκίνητο.
Πολίτες παράνομους μας κάνει το κράτος με την δικαιοσύνη του, όπου τους συμφέρει, όπου θέλουν εκείνοι.
Τι ωραίο δημοκρατικό πολίτευμα!»
 
Και απαντώ εγω: Ναι ειναι δημοκρατικό το πολίτευμα.. γιατί όπως λες εσυ επιλέγεις και παρανομείς. Και συνεχίζεις και παρανομεις. Μόνο να προσέχεις μην βρεθεί κάποιος στον δρόμο σου καη παρει «το νόμο στα χέρια του» την ώρα που εσυ παρανομεις, γιατί τότε θα ζητάς από αυτούς που σε έγραψαν να σε σώσουν.. Αν πιστεύεις λοιπόν ότι στις Βρυξέλλες θα είχες καλύτερη μεταχείριση τότε να πας εκεί, μπας και καθαρίσει ο τόπος.
 
Αγαπητό Cretalive, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να μην αφήνουμε τέτοιους ανθρώπους να αναπαράγουν την λογική του Ελληναρα:
-αφού παρανομούν όλοι, θα παρανομώ και εγω
-γιατί να φάω εγω κλήση και οχι ο άλλος
-να μπω στον μονόδρομο ανάποδα γιατί μένω εδω πιο κατω
-να παρκάρω εξω απο το σπιτι μου και να μην περπατάω πέντε βήματα και ας παρανομώ
-θα πετάω το τσιγάρο απο το παράθυρο, για να μην λερώσω το τασάκι
-κοκ (μπορώ να συνεχίσω με πολλά πολλά παραδείγματα)
Όλες αυτές οι συμπεριφορές, η λογική και η σκέψη δεν μας εξελίσσει σαν χώρα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, η αστυνομία και οποίος άλλος φορέας εμπλέκεται δε μπορεί να ειναι πανω απο τον καθένα και να του τραβάει το αυτί. Ομως, όλοι εμείς θα πρέπει να παιρνουμε πλέον θέση απέναντι σε αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές. Ειναι συνήθειες που θα περάσουν απο γονιό σε παιδιά κοκ. Είναι η παράλογη «λογική», που ο «ωχαδερφισμος» έχει επιτρέψει να διαδοθεί παντού.. Φτάνει πια.

 
 
ΜΚ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ