«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

Αν η κατολίσθηση είχε γίνει λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα, η εξέλιξη πιθανόν να ήταν δυσάρεστη

Αγαπητό Cretalive,

θα ηθέλα να κάνω μια αναφορά για μια κατολίσθηση που έγινε χθες 5/8/20 νωρίς το πρωί στον οικισμό της Φοινικιάς, με αποτέλεσμα μεγάλες πέτρες να αποκολληθούν από το βραχωδες πρανές στην θέση «Παπούρα» στο όριο του οικισμού και να κυλήσουν στην οδό Νικολαου Καρανικολα.

Δεδομένου ότι, την οδό διέρχονται καθημερινά πολλοί μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής και η οποία αποτελεί την μοναδική οδό πρόσβασης για τις κατοικίες αλλά και τα αγροτεμάχια της ευρύτερης περιοχής , θα πρέπει να θεωρηθεί καθαρή τύχη το γεγονος ότι το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί, πριν οι κάτοικοι ξεκινήσουν τις μετακινήσεις του και έτσι δεν είχαμε κάποιο σοβαρό ατύχημα στα διερχόμενα οχήματα και πεζούς.

Εάν η κατολίσθηση είχε γίνει μισή ώρα αργότερα θα μπορούσαμε να έχουμε δυσάρεστη εξέλιξη μέχρι και νεκρό διότι στο σημείο υπάρχουν μεγάλες κλίσεις του εδάφους και η μια πλευρά του δρόμου είναι γκρεμός, χωρίς να υπάρχει περιθώριο ελιγμού ή διαφυγής από τα διερχόμενα οχήματα...

Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής και έχουν αποστείλει κατά καιρούς αιτήματα στην τεχνική υπηρεσια του δήμου Ηρακλειου ώστε να δοθεί μια λύση , χωρίς όμως ακόμη κανένα αποτέλεσμα.

Πάγιο αίτημα επίσης των κατοίκων είναι η βελτίωση του οδοστρώματος του συγκεκριμένου δρόμου που σήμερα είναι τσιμέντοστρωμένος απο τους ίδιους και είναι σχεδόν απροσπέλαστος από συμβατικά οχήματα και θέλει 4Χ4 για να έχεις πρόσβαση...

Σας ευχαριστώ

1

1

1

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ