"Αρκαλοχώρι: Η απόλυτη σιωπή και απραξία μετά τον σεισμό"

Newsroom
Newsroom

"Το μόνο που θέλω είναι να γυρίσω με αξιοπρέπεια σπίτι μου..."

Αγαπητό Cretalive

΄Όλα και όλοι έχουν κολλήσει σε εκείνη την ημέρα της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε θα έρθουν οι μηχανικοί του κράτους για να εγκρίνουν την έναρξη των εργασιών έτσι ώστε να  μπουν οι πολίτες επιτέλους στα σπίτια τους και να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στην περιουσία που με τόσο  μόχθο απέκτησαν και γκρεμίστηκε σε λίγα μόλις λεπτά μεν, μετά από αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις δε.

Σεισμικές δονήσεις που γίνονται εδώ και ενάμιση χρόνο και όχι μόνο την 27η Σεπτεμβρίου του 2021, φυσικό και επόμενο είναι λοιπόν, οι φθορές των σπιτιών να έχουν αυξηθεί και πολλά σπίτια να μην είναι πλέον  “πράσινα”  (ναι…αν πάτε στο Αρκαλοχώρι θα δείτε πολλά σπίτια χαρακτηρισμένα στην αρχή “κίτρινα” τα οποία μετά από δύο μέρες κρίθηκαν “πράσινα” τελικά(!!) κι ας είναι κραυγαλέα εμφανές το πόσο επικίνδυνο είναι να μείνει κανείς σε αυτά. 

Όσο για τα “κόκκινα”; Πιο γρήγορα θα κατεδαφιστούν από μόνα τους… εύχομαι χωρίς κανένα θύμα. Και ενώ το τοπίο παραμένει βομβαρδισμένο από ερείπια και ξεσπιτωμένους κατοίκους, εκεί που πάνε να πάρουν μια ανάσα από το ελπιδοφόρο αύριο, ξαφνικά έρχεται μια βίαιη αφύπνιση με τα χαστούκια των προηγούμενων “ΘΑ”. Η απογοήτευση και η οργή των κατοίκων μεγαλώνει μέρα με την μέρα.

Το αποτέλεσμα ποιό είναι κύριοι; Οι ξεσπιτωμένοι να είναι πολύ περισσότεροι -εκτός από εκείνους που μένουν στους οικίσκους-  παρ' όλα αυτά είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν  και ΕΝΦΙΑ και ΤΑΠ. Απαιτούμε πράξεις κύριοι. Πράξεις με ουσιαστικά αποτελέσματα ΤΩΡΑ. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ