Ένα επικίνδυνο αδέσποτο σκυλί στον δρόμο Ηρακλείου Βουτών

Newsroom
Newsroom

Επιτίθεται στους διερχόμενους οδηγούς εδώ και μήνες

Αγαπητό Cretalive,

Εδώ και αρκετό καιρό σε ένα υπερυψωμένο χωράφι στον δρόμο Ηρακλείου - Βουτών και λίγο πριν τον κόμβο προς ΙΤΕ ζει αδέσποτο ένα μεγαλόσωμο σκυλί το οποίο έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος για αυτοκίνητα και μηχανάκια που διέρχονται από Βούτες προς Ηράκλειο. Το σκυλί είναι ένα μεγάλο, μαύρο λαμπραντόρ ριτρίβερ που γαβγίζει άγρια και κυνηγάει τα οχήματα.

Το σκυλί αυτό το είχα εντοπίσει από τον χειμώνα ακόμα και μετά από μια επίθεση σε ένα προπορευόμενο όχημα αποφάσισα να κάνω το αυτονόητο, να κάνω αίτημα στο κυνοκομείο Ηρακλείου για την περισυλλογή του ζώου μιας και ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν ορατός.

Το αίτημα έγινε στις 24/04/24 και επειδή δεν υπήρξε καμία ενημέρωση έγινε και δεύτερο αίτημα στις 17/05/24. Μετά από μερικές ημέρες με πήρε μια κυρία από το κυνοκομείο και αφού την ενημέρωσα και δια ζώσης μου έδωσε ένα κινητό τηλέφωνο που είναι της «περισυλλογής» για να μιλήσω μαζί τους.

Πράγματι, επικοινώνησα στις 22/05/24 και το συμπέρασμα ήταν ότι ξέρουν για το συγκεκριμένο ζώο και ότι έχει ρίξει και ένα μηχανάκι καθώς επίσης ότι τους έχουν μιλήσει και από το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Μύρωνα. Μου είπαν επίσης ότι έχουν κάνει τρεις προσπάθειες να το πιάσουν αλλά δεν είναι δυνατόν και ότι θα το ξανακοιτάξουν.

Επιστρέφοντας από την δουλειά με το μηχανάκι στις 07/06/24 είδα πάλι τον σκύλο να επιτίθεται και να γαυγίζει στα αυτοκίνητα και τότε αποφάσισα να πάω στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Μύρωνα μιας και ήταν στον δρόμο μου για να κάνω καταγγελία. Η απάντηση εκεί ήταν ότι ξέρουν για το ζώο έχουν πάρει και αυτοί στην περισυλλογή και η πληροφόρηση είναι η ίδια αλλά δεν είναι στα όρια τους και μάλλον θα πρέπει να πάω στο Α Αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου.

Σήμερα το πρωί 25/06/24 έγινε πάλι το ίδιο σκηνικό. Το σκυλί επιτέθηκε στα διερχόμενα αυτοκίνητα και εγώ με το μηχανάκι να κάνω τον σταυρό μου για να φτάσω σώος στην δουλειά. Αποφάσισα να ξαναπάρω τηλέφωνο στην περισυλλογή πριν προβώ σε κάτι περαιτέρω και η πληροφόρηση που είχα ήταν η ίδια.

Άρα μέχρι τώρα έχουμε δύο υπηρεσίες που ξέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα οδικής ασφάλειας και ασφάλειας του ζώου προφανώς, αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι. Είναι σαφές ότι αυτό το σκυλί αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την οδική ασφάλεια. Είναι απαραίτητο οι αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν άμεσα δράση για να συλλέξουν το σκυλί και να το φροντίσουν. Εγώ δεν θέλω να αμφισβητήσω κανένα, αλλά θα ήθελα σαν δημότης και φορολογούμενος πολίτης να ξέρω σε ποιο σημείο λύνεται το πρόβλημα;

Γιατί θα πρέπει να σκοτωθεί κάποιος για να λυθεί ένα πρόβλημα που δύο υπηρεσίες παραδέχονται ότι είναι σοβαρό; Και η Οδύσσεια συνεχίζεται...

Ν.Κ.

Φωτογραφία αρχείου από Ria από το Pixabay

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ