Ένα σχολείο "πρότυπο" μόνο στα λόγια!

Ένα σχολείο "πρότυπο" μόνο στα λόγια!

"Μόνο τα ιδιωτικά σχολεία είναι λύση για τους άρχοντες του τύπου ή για εμάς γονείς μαθητών δημόσιας εκπαίδευσης δεν υπάρχει μέλλον;"

Αγαπητό Cretalive ευχαριστώ για την φιλοξενία για να καταγγείλω όσα συμβαίνουν στο 66ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου όπου φέτος στεγάζεται ως Πειραματικό - Πρότυπο και μάλιστα είναι το μοναδικό σε ολόκληρη την Κρήτη.

Αποδείχθηκε στην πράξη πως σε αυτήν την χώρα όλα γίνονται στο πόδι, δυστυχώς. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Πειραματικού νηπιαγωγείου όπου είμαι ένας εκ των δεκάδων γονιών του σχολείου.

Δυστυχώς το μόνο εφόδιο που έχουν τα παιδιά είναι δύο λυόμενες αίθουσες που είναι παρατημένες στο έλεος του Θεού δίχως διαδίκτυο, προτζέκτορες και τα βασικά που απαιτούνται από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Μάθημα δεν μπορεί να γίνει, η πλήρης αδιαφορία από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου που κρύβεται πίσω από την δαιδαλώδη γραφειοκρατία όπως το ίδιο ισχύει και για τον Δήμο Ηρακλείου.

Τα παιδιά, μιλάμε για νήπια έως 5 χρονών, που όταν έχει καλό καιρό προαυλίζονται κάτω από τον ήλιο καθώς δεν υπάρχει ούτε καν στέγαστρο για να προφυλάσονται από τις καιρικές συνθήκες ενώ το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλεις καθώς δεν έχει τοποθετηθεί περίφραξη με αποτέλεσμα το πρωί της Τρίτης να βρεθώ μπροστά σε μια πολύ άσχημη εικόνα αφού είχαν αφοδεύσει λίγα εκατοστά από το παράθυρο και την πόρτα της αίθουσας με αποτέλεσμα η δυσωδία να έχει εξαπλωθεί εντός της αίθουσας. 

Την ίδια ώρα που στο σχολείο δεν υπάρχει δεύτερη πόρτα εξόδου με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος εντός του σχολείου και να παρακαλάμε να μην συμβεί το... κακό γιατί τα παιδιά δεν έχουν πως να βγουν εκτός του κτιρίου. Ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε Τετάρτη υπάρχει λαϊκή αγορά που κλείνει την είσοδο του σχολείου και σήμερα το πρωί λιποθύμησε ένα παιδάκι - όχι μαθητής - σε κοντινή απόσταση από την είσοδο με αποτέλεσμα η μητέρα του πανικόβλητη να τρέχει στην Χριστομιχάλη Ξυλούρη ώστε να καλέσει σε βοήθεια. Μπορεί να αναλογιστεί κανείς τι κίνδυνος υπάρχει εάν συμβεί ανάλογο περιστατικό εν μέσω λαϊκής αγοράς και δεν υπάρχει δεύτερη έξοδος κινδύνου; 

Έχει πάει Νοέμβρης και λύση δεν έχει βρεθεί, οι ανάλογοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηρακλείου δεν κάνουν τίποτα και μεταθέτουν τις όποιες ενέργειες κάνουν για αύριο και μεθαύριο.

Αλήθεια, ρωτάω, μόνο τα ιδιωτικά σχολεία είναι λύση για τους άρχοντες του τύπου ή για εμάς γονείς μαθητών δημόσιας εκπαίδευσης δεν υπάρχει μέλλον;

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ