Ετοιμόρροπα κτίρια και άλλα θέματα που ζητούν λύση

Πολλές φορές για να λυθούν κάποια θέματα, πρέπει δυστυχώς να γίνει το κακό.

Αγαπητό Cretalive

 
Τις τελευταίες μέρες, είναι έντονη η ανησυχία των πολιτών για τα παλιά κτίσματα, μετά τον θάνατο των δύο παιδιών από το σεισμό στη Σάμο.
 
Πολλές φορές για να λυθούν κάποια θέματα, πρέπει δυστυχώς να γίνει το κακό. Αν το δούμε από μια πλευρά, δε μπορεί τίποτα στη ζωή να είναι τέλειο. Από τα λάθη μαθαίνει ο άνθρωπος και βελτιώνεται.
Το θέμα είναι όμως να βελτιώνονται τα πράγματα, ειδικά αν βλέπουμε δυσάρεστα συμβάντα στον τόπο μας.
 
Θα δώσω ένα άλλο παράδειγμα, που το έχω σχολιάσει ξανά μέσω της σελίδας σας. Αυτό των αδέσποτων ζώων. Πριν λίγους μήνες, μια αγέλη επιτέθηκε σε έναν 65χρονο στη βόρεια Ελλάδα, ο οποίος μετά κατέληξε. Σε μια άλλη πόλη της Ευρώπης, στο Βουκουρέστι, έπρεπε να χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι, ακόμη και μικρά παιδιά, για να αρχίσουν να ασχολούνται πιο σοβαρά με το θέμα των αδέσποτων.
 
Εδώ στη χώρα μας, έχουν γίνει επιθέσεις από αδέσποτα, σοβαρές, ακόμη και θανατηφόρες. Και από δεσποζόμενα. Και τι βλέπουμε? Το κράτος όχι μόνο δε φτιάχνει επαρκή καταφύγια ώστε να μαζεύονται τα ζώα και να μη κινδυνεύει ο κόσμος, αλλά κάνει ακόμη πιο αυστηρούς τους νόμους προστασίας των ζώων. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, αν ένας άνθρωπος, ένας γονέας, δεχτεί επίθεση από σκύλους, και πάνω στον φόβο και στην άμυνα τραυματίσει κάποιο ζώο που τον δαγκώνει αυτόν ή το παιδί του, θα καταστραφεί οικονομικά, όλη του η ζωή, από τη νομοθεσία στην Ελλάδα. Οπότε, σε μια ατυχή περίπτωση επίθεσης αγέλης, κάθεσαι να σε φάνε....
 
Θα κάνω ένα ακόμη σχόλιο, το οποίο πιστεύω είναι σχετικό με τα παραπάνω. Σήμερα που κατέβηκα κέντρο, πέρασα από το πάρκο Γεωργιάδη. Δε λέω ότι δεν είναι ωραίο, απλά έμεινα ως πολίτης του Ηρακλείου με μια απορία. Τι είχε πριν το πάρκο, και έπρεπε να δοθούν τα χρήματα για την ανάπλασή του? Δε μπορούσε να γίνει ένα απλό καθάρισμα, διόρθωση των όποιων ζημιών με ένα χαμηλότερο κόστος? Φυσικά δεν έχει γνώση ένας απλός πολίτης του κόστους ανάπλασης του πάρκου. Αλλά έμεινα με την απορία, γιατί δε δίνονται καλύτερα τα λεφτά να φτιαχτούν κάποια καταφύγια αδέσποτων, ή να φτιαχτούν τα επικίνδυνα κτίρια, αφού και η Κρήτη είναι σεισμογενής...Δεν είμαι κατά των αναπλάσεων, το Ηράκλειο έχει ομορφύνει και έχει ανέβει η ποιότητα ζωής με τις πεζοδρομήσεις, για παράδειγμα. Έκανα όμως αυτή τη σκέψη, περνώντας από το πάρκο, βλέποντας και τα διάφορα ζητήματα του τόπου μου.
 
 
Πιστεύω στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, χρειάζεται μια σοβαρή αναθεώρηση των πραγματικών προβλημάτων, με μια πιο ανθρωποκεντρική αντίληψη. Να προστατευθεί το άτομο στην κοινωνία που ζει πρώτα, και να υπάρχει μια σωστότερη ιεραρχία στην αξιολόγηση των διάφορων θεμάτων, από τα οποία κινδυνεύουν οι πολίτες. 
 
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
 
Ι.Ν.Μ.
 
 
*φωτογραφία αρχείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ