Φόρτος και νέες καθυστερήσεις στις συντάξεις από τον ΕΦΚΑ Εσταυρωμένου

Φόρτος και νέες καθυστερήσεις στις συντάξεις από τον ΕΦΚΑ Εσταυρωμένου

Αγαπητό Cretalive,

Με αγωνία σας γράφω για τη κατάσταση που μαθαίνω ότι επικρατεί στον e-ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο και ειδικότερα στο τμήμα απονομών συντάξεων του Περιφεριακού Υποκαταστήματος Ηρακλείου στον Εσταυρωμένο.

Πρόκειται για ένα τμήμα που κατά καιρούς έχει απασχολήσει τη Διοίκηση του οργανισμού και όχι μόνο, αλλά το κυριότερο ταλαιπωρεί χιλιάδες συντοπίτες μας που φτάνουν στη στιγμή που θέλουν να βγουν στη σύνταξη μετά από χρόνια εργασίας.

Εκτός από τις τεράστιες καθυστερήσεις που διαχρονικά υπήρχαν και θα υπάρχουν και για τις οποίες ευθύνονται πολλαπλοί παράγοντες όπως η έλλειψη προσωπικού, η πολυνομία που επικρατεί στο αντικείμενο και η γνώση που απαιτείται αυτής, μαθαίνω ότι το τελευταίο διάστημα έχει γίνει προσπάθεια να στελεχωθεί με νέους στο αντικείμενο υπαλλήλους χωρίς την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία στο δύσκολο αυτό αντικείμενο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τόσο τη καθυστέρηση στην απονομή σύνταξης, αλλά και στην αυξημένη πιθανότητα διενέργειας λαθών που πολλές φορές μπορεί να είναι σε βάρος των συνταξιούχων.

Έτσι το βάρος πέφτει σε ελάχιστους έμπειρους εργαζόμενους που πολλές φορές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο τεράστιο φόρτο εργασίας. Και δυστυχώς το πρόβλημα δεν τελειώνει εδώ. Για τον τελικό έλεγχο της ορθότητας μιας απόφασης για σύνταξη και τη τελική απόφαση και υπογραφή την έχει ο εκάστοτε προϊστάμενος του τμήματος, που για το σκοπό αυτό απαιτείται να έχει τις κατάλληλες γνώσεις και την απαιτούμενη εμπειρία.

Στην περίπτωση του τμήματος αυτού, ούτε αυτό είναι εξασφαλισμένο, καθώς μαθαίνω ότι σε αυτό προΐσταται υπάλληλος προερχόμενη από μικρό ταμείο που συγχωνεύτηκε στον ΕΦΚΑ και δεν είχε καμία επαφή και γνώση για συντάξεις μεγάλων ταμείων όπως του ΟΓΑ ή του ΙΚΑ. Με όλα τα παραπάνω γεννάται εύλογα το ερώτημα, και το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει τόσο τους ιθύνοντες τοπικά όσο και τη Διοίκηση του οργανισμού:

  • Θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να αισθάνονται ασφαλείς ότι οι κόποι μιας ζωής θα τους αποδοθούν σωστά όταν έρθει αυτή η στιγμή, υπό αυτές τις συνθήκες;
  • Εκτός από τη καθυστέρηση στην απονομή μιας σύνταξης μήπως θα πρέπει να μας ανησυχεί και η ορθότητα αυτής;

Χ.Χ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ