Για τις λαϊκές αγορές στην πόλη του Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Με αφορμή το θέμα της μετακίνησης της λαϊκής του Μασταμπά

Αγαπητό Cretalive,

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων της ιστοσελίδας σας, σχετικά με τη λαϊκή αγορά του Μασταμπα, αν μετακινηθεί ή όχι σε άλλη περιοχή, θαθελα κι εγώ με τη σειρά μου, να καταθέσω τη δική μου διαμαρτυρία  - ένσταση για τη λαϊκή αγορά της περιοχής Θερίσου. 

Η εν λόγω λαϊκή αγορά δραστηριοποιείται στην περιοχή πολλές........δεκαετίες τώρα, με μια μικρή χρονικά μετακίνησή της σε άλλη περιοχή δυτικά του Μασταμπα, στις οδούς Ατλαντίδος, Παλαιοκάπα, Κων. Καραμανλή κλπ, και σε άλλες μικρότερες οδούς πέριξ των προαναρθεισών. Από το 2017 επανήλθε πάλι στην οδό Λεβήνου κ σε μερικές καθέτους και μέχρι σήμερα παραμένει αμετακίνητη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Προβλήματα στις μετακινήσεις από και προς τα σπίτια των κατοίκων, όχληση από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής, σωροι σκουπιδιών που δεν απομακρυνονται πάντα μετά το πέρας του ωραρίου της λαϊκής. Και εδώ υπάρχει σχολείο που είναι ακριβώς στην παράλληλη οδό της Λεβήνου,  με δυσκολία ενίοτε πρόσβασης από και προς το σχολείο, εξαιτίας των οχημάτων των παραγωγών και των εμπόρων που σταθμεύουν εκεί ακριβώς,  για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους στη μεταφορά των εμπορευμάτων τους. 

Παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων ότι θα μετακινείται ανά τακτά διαστήματα, πχ ανά έτος ή διετία, ώστε να μην υπάρχουν μόνιμα δυσαρεστημενοι οι ίδιοι πολίτες, από το 2017 δεν έγινε καμία απολύτως μετακίνηση. 

Πολίτες λοιπόν δεύτερης κατηγορίας;

Ο νέος δήμαρχος γνωρίζει άραγε τα προβλήματα των δημοτών του;

Κι αν τα γνωρίζει, τι σκοπεύει να πράξει;
Θα αντιμετωπίσει τους δημότες του ως ίσους οπουδήποτε κατοικουν εντός  των ορίων του δήμου, του οποίου προΐσταται;

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Δ. Μ. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ