Γιατί έμειναν εκτός "Αρωγής" χωριά στους σεισμόπληκτους δήμους;

Γιατί έμειναν εκτός "Αρωγής" χωριά στους σεισμόπληκτους δήμους;

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλά σπίτια στον οικισμό που έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα από τους μηχανικούς που έχουν έρθει για αυτοψία

Αγαπητό Cretalive,

Καλή σας ημέρα , με λύπη διαπιστώνω ότι , σχετικά με τις καταστροφές από τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 , πολλά χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος έχουν μείνει εκτός της πλατφόρμας arogi.gov.gr.

Κατάγομαι από ένα μικρό χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδος το χωριό Στείρωνας, όλες αυτές τις ημέρες έχω ζήσει το μέγεθος των καταστροφών και την αγωνία των κατοίκων.

Αυτη τη στιγμή, υπάρχουν πολλά σπίτια στον οικισμό που έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα από τους μηχανικούς που έχουν έρθει για αυτοψία, το 80% των σπιτιών έχει πάθει ζημιές, κόσμος κοιμάται ακόμη σε σκήνες που έχουν στηθεί στον χώρο του πολιτιστικού κέντρου του χωριού το οποίο και αυτό έχει υποστεί ζημιές και όμως παρόλα αυτά με μεγάλη μου έκπληξη , προσπαθώντας να βοηθήσω χωριανούς μου στην αίτηση για την πλατφόρμα αλλά και για το πατρικό μου συνειδητοποιώ ότι το χωριό μου είναι εκτός. Θα παρακαλούσα πολύ να ακουστεί το παρόν μέσω της δική σας φωνής!

Σας ευχαριστώ.

 

Δείτε επίσης

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ