Η επέτειος, ο εορτασμός και η καραντίνα

Η επέτειος, ο εορτασμός και η καραντίνα

Λίγα απλά λόγια για την Μεγάλη Επέτειο του Εορτασμού των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης

Αγαπητό cretalive, 

Η μεγάλη καραντίνα και οι απαγορευμένες και δικαίως, συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα και επισκέψεις σε δημόσιους χώρους μας είχαν κάνει να ξεχάσουμε σημαντικά γεγονότα το οποία για πολλά χρόνια θεωρούσαμε δεδομένα.

 Και ήλθε ο εορτασμός των 200 χρόνων από την απελευθέρωση με ακριβό τίμημα και η δημιουργία του Ελληνικού Κράτους για να συνειδοποιήσουμε για πόσα πράγματα και αξίες θα πρέπει να είμαστε περήφανοι.

Πολλοί είπαν πολλά..άλλοι λιγότερα.. άλλοι γιατί εν μεσω κοροναϊου αυτή η πολυτέλεια , καθόλου απαραίτητη με όλες τις προφυλάξεις και αποστάσεις κά..και άλλοι τα έβαλαν με τον πρωθυπουργό γιατί επέλεξε την Γιαννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη να οδηγήσει την κούρσα των εκδηλώσεων..

Επειδή δεν είδα κάτι να γράφεται στον τοπικό μας τύπο για το μεγάλο γεγονός ήθελα να πώ εγώ , ως Ηρακλείωτισσα και Ελληνίδα που αγαπά τον τόπο της και τιμά τους προγόνους της ότι αυτός ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 θα μείνει αξέχαστος σε πάρα πολλούς από μάς για να μην πω σε όλο την Ελληνισμό απανταχού της οικουμένης , από ο,τι διάβασα και στον ξένο τύπο. 

Ο εορτασμός τα είχε όλα..Σωστές αποστάσεις, σωστή προφύλαξη, σεβασμός στους Νόμους του Κράτους, οι υψηλοί καλεσμένοι άριστα προετοιμασμένοι, μας τίμησαν και τους τιμήσαμε όπως έπρεπε και όλα είχαν ένα μέτρο , όπως αρμόζει σε μεγάλους και σημαντικούς εορτασμούς και επετείους.

Τώρα ποιον να πρωτο-ευχαριστήσουμε;  Τον Πρωθυπουργό μας που δεν έκανε πίσω, την Αντιπολίτευση που τιμήσε με την παρουσία του την μεγάλη αυτή εθνική μας εορτή, τους παρελαύσαντες όλων των σωμάτων αλλά και τους απλούς ανθρώπους ντυμένους με τις εθνικές μας στολές και κρατώντας τα Λάβαρα της Εξέγερσης, τα χαρούμενα και συνάμα πολύ σοβαρά παιδάκια που με μεγάλη περηφάνεια πέρασαν μπροστά στους επισήμους και σκόρπισαν χαρά και αισιοδοξία σε όλους εμάς, τους εφιππους από την Κάρυστο με την μοναδική γυναίκα ιππέα , τους μοναδικούς σε ολο τον κόσμο ΕΥΖΩΝΕΣ που μάγεψαν με το συγκλονιστικό τους βροντερό περπάτημα και τα τσαρούχια με τις 60 βίδες ..φτιαγμένα στα υπόγεια της Προεδρίας , τον παρουσιαστή Νίκο Αλιάγα και την συμπαρουσιάστριά του!

 Και τέλος ΄τελος ..τις δύο ΚΥΡΙΕΣ της εκδήλωσης ..την κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου , Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδος και την Υπεύθυνη όλου αυτού του ξεχωριστού εορτασμού για τα 200 χρόνια Λευτεριάς και Υπαρξης του Ελλην. Κράτους κ. Γιάννα Αγγελοπουλου-Δασκαλάκη η οποία όπως έξηγησε πολλάκις όχι μόνο δεν στοίχισε σε χρήμα αλλά έφερε χορηγίες και σημαντικές δωρεές . 

Συγχαρητήρια κ. Δασκαλάκη, για άλλη μια φορά , τα καταφέρατε όπως είχατε κάνει και στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 στην Αθήνα. (Στυλιστικά δε , ξεχωριστή και όπως μάθαμε τα ρούχα σας ήταν δανεικά..Απο το Λύκειο Ελληνίδων Αθηνών και την Β. Ελλάδα.)

  Η απήχηση της εκδήλωσης ήταν πολύ μεγάλη ανα τον κόσμο, τα αποτελέσματα ήδη φαίνονται και η δική μας περηφάνεια και αισιοδοξία αρχίζουν πάλι να επιστρέφουν, ελπίζοντας ότι πολύ σύντομα θα επανέλθουμε δυνατοί , δημιουργικοί και ευτυχισμένοι έχοντας ξεπεράσει ακόμα ένα αόρατο εχθρό αυτήν την φορά, τον Κόβιντ 19.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς,

Χρυσούλα Αντωνοπουλου-Αντωνογιαννάκη


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ