Κάμπος Αγίου Σίλα: η πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Π.Ε. Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Πολλά προβλήματα πάλι άρχισαν να συσσωρεύονται

Αγαπητό cretalive,

Οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων   του Κάμπου Αγίου Σίλα αλλά και των περιοχών Μαλάδων και Ζερβού Μετόχι, πολύ ευνοϊκά, μπορούν σήμερα να  χαρακτηριστούν ως άθλιες και  θα εξηγήσv το γιατί.  

Πρώτον. Αυτή η εύφορη γη  του Ηρακλείου που αρχικά ήταν πλημμυρισμένη κυρίως από αμπέλια ελιές και διάφορα κηπευτικά σήμερα είναι γεμάτη διάσπαρτες αποθήκες παντός είδους. Οι οικείες των κατοίκων συνορεύουν με παντός είδους τεράστιες αποθήκες, οι οποίες λειτουργούν πιστεύω  χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες  αλλά κυρίως χωρίς να έχει καμία έρευνα  για την εφαρμογή τους. Το τι γίνεται με τα απόβλητα των επιχειρήσεων αυτών κανένας δεν ενδιαφέρεται. Ο πολίτης λοιπόν θα πρέπει να κάνει κάθε μέρα καταγγελίες για να   προστατευτεί, ενώ ο έλεγχος  αυτός είναι δουλειά των υπηρεσιών. 

Δεύτερον. Ο πολίτης των περιοχών αυτών ενώ απαιτούνταν για να φθάσει  από την πόλη του Ηρακλείου στο σπίτι του δέκα λεπτά της ώρας τώρα χρειάζεται περισσότερο από μισή ώρα. Οι προσωρινοί κυκλοφοριακοί κόμβοι που έχουν γίνει σήμερα στον Άγιο Γιάννη  χωστό επιβραδύνουν περισσότερο τον χρόνο άφιξης των κατοίκων στην πόλη του Ηρακλείου κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. 

Αυτό γίνεται λόγω του μεγάλου ανεξέλεγκτου αριθμού αποθηκών που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή χωρίς καμία πρότερο μελέτη για την εγκατάσταση τους στην περιοχή.  

Τρίτον. Πριν χρόνια, οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονταν για της δυσοσμίες που κυκλοφορούσαν στον αέρα  και η απάντηση των αρχών ήταν ότι το  πρόβλημα θα λυνόταν με την κατασκευή του βιολογικού στην περιοχή. Σήμερα λένε ότι κατασκευάστηκε, αλλά τέτοια εποχή κάθε χρόνο οι κάτοικοι κλείνουν τα παράθυρα τους   κάθε βράδι στα σπίτια τους  λόγω της δυσοσμίας. Όλες οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς στις αρχές δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα. 

Τέταρτον. Σήμερα, ενώ περνούσα από τον ποταμό Δρακουλιάρη μου έκανε εντύπωση το χρώμα του λιγοστού  νερού που κυλούσε  ήρεμα. Ήταν χρώματος καφέ και ανέδυε δυσάρεστες οσμές και εγώ αναρωτήθηκα. Που βρέθηκαν τόσα νερά στον ποταμό χωρίς βροχή; Μήπως κάποιος κακός ελαιοτρίβης ρίπτει  τα απόβλητα του στον ποταμό; Μήπως ο υποτιθέμενος βιολογικός δεν λειτουργεί;   

Αγαπητό   cretalive, Πολλά προβλήματα πάλι άρχισαν να συσσωρεύονται στην περιοχή μας. Η πολιτεία και κυρίως οι Εισαγγελικές αρχές θέλουμε να σταθούν δίπλα μας και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα μας.  Θα το πράξουν;   

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Δ. Μ. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ