Μάς αξίζει αυτή η πόλη;

Μάς αξίζει αυτή η πόλη;

Αγαπητό Cretalive,

Αναρωτιέμαι αν αυτή η πόλη μας αξίζει στην κατάσταση που βρίσκεται ή αν μας αξίζει μια καλύτερη πόλη (με καλύτερες υποδομές, καθαρότερη κ.ό.κ)...

Η ρητορική απάντηση που περιπλανάται στο μυαλό μου συχνά, βρίσκει απάντηση κάθε φορά που κυκλοφορώ στη γειτονιά του Μασταμπά. Ενδεικτικά, αναφέρω τρεις παρατηρήσεις που κάνω σε κάθε (...μα κάθε βολτα!).

*Το πρόβλημα: οι δρόμοι τρισάθλιοι γεμάτοι λακούβες και μπαλώματα για τα κλάματα, μετά τα έργα στο δίκτυο ύδρευσης. Ακατάλληλοι για ένα κοινό ΙΧ, ιδανικοί για τρακτέρ και λοιπά γεωργικά μηχανήματα.

*Μας αξίζει κατι καλύτερο; Όχι! Το μεγαλύτερο ποσοστό οδηγών, οδηγά χωρίς να σέβεται τον Κ.Ο.Κ. αλλά και την ασφάλεια τη δική του ή των συνεπιβατών του. Καθημερινά, παρατηρώ-τσακώνομαι και κάποια στιγμή θα τρακάρω αναπάντεχα με έναν απο τους πολλούς οδηγούς που οδηγούν μπαίνοντας σε μονόδρομους στην ευρύτερη περιοχή του Μασταμπά. Ο λόγος; Να μην κάνουν τον κύκλο; Δεν ξέρουν να διαβάζουν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας; Να γλυτώσουν χρόνο, καύσιμο; Η βλακεία πάντως πάει σύννεφο και η υπομονή τελειώνει..

*Συμπέρασμα: ποιος ο λόγος να έχουμε ένα καλο οδικό δίκτυο, αν οι ίδιοι οδηγούμε σαν να είμαστε στη ζούγκλα;

 

**Το πρόβλημα: Ηχορύπανση! Χειμώνα ή καλοκαίρι - καραντίνα ή ελεύθεροι - με ανοιχτά σχολεία ή σε διακοπές, σε συγκεκριμένες περιοχές (και οχι σε πάρκα ή παιδικές χαρές), μικροί ανήλικοι ταραξίες (ελληνάκια, αλβανάκια - δεν εχει σημασία) αναστατώνουν μια ολόκληρη γειτονιά, ενώ οι γονείς τους είναι άφαντοι (δουλεύουν; Απολαμβάνουν την ηρεμία τους στο σπιτι τους;... άγνωστο)

**Μας αξίζει κάτι καλύτερο; Μπορεί να ακούγεται γεροπαράξενο σε πολλούς ή μπορεί κάποιοι να σκέφτονται «καλύτερα στους δρομους παρά μπροστά απο μια οθόνη», αλλά όταν δεν υπάρχει σεβασμός στην ψυχική ηρεμία μιας γειτονιάς και χωρίς τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας, το πρόβλημα δεν ειναι εύκολα διαχειρίσιμο. Οι περισσότεροι από εμάς που ενοχλούμαστε έχουμε παιδιά, αλλά δεν τα αφήνουμε στους δρόμους να ουρλιάζουν, να προκαλούν ζημιές και να βρίζουν λες και βρίσκονται στο γήπεδο. 

**Συμπέρασμα: κάπου δίαβασα ότι είχε υπάρξει στην Ελλάδα δικαστική απόφαση για τιμωρία με πρόστιμο 500€ στους γονείς ανηλίκων που διαταράσσαν την ησυχία μιας γειτονιάς. Αν αυτό ειναι ακραίο, μήπως η δημοτική αστυνομία ή ο «αστυνόμος της γειτονιάς» (αν υπάρχει ακομα αυτός ο θεσμός) πρέπει να διασφαλίσει την ψυχική ηρεμία των κατοίκων; Δεν ειναι λογικό να ενοχλούμαστε στο ίδιο μας το σπιτι.

 

***Το πρόβλημα: Καβάντζα θέσης στάθμευσης, έξω απο το σπιτι με καρεκλάκια, μηχανάκια και διαφορά άλλα τέτοια «κολπάκια». 

***Μας αξίζει κατι καλυτερο; Αν θεωρήσουμε ότι τα περισσότερα σπίτια στην περιοχή του Μασταμπά έχουν πυλωτές, θέσεις στάθμευσης εντός του οικοπέδου κ.ο.κ. που ειναι κενές και οι κάτοικοι αυτοί καβαντζώνουν θέσεις επι του δημοσίου δρόμου με τα παραπάνω «κολπάκια», τοτε ξεκάθαρα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

***Συμπέρασμα: αληθεια η δημοτική αστυνομία ξέρει ότι τα όρια του δήμου ειναι εκτός της πλατείας λιονταριών; Γιατί εκτός απο εκεί δεν τους έχω δει αλλού...

 

Συγχαρητήρια σε όλους (δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς και αρμόδιες υπηρεσίες, μα και σε εμάς του πολίτες) για την «υπέροχη» αυτή πόλη και την «κατάσταση» που τη διατηρούμε.

 

ΜΚ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ