Μια διαφορετική σχολική χρονιά ξεκινάει...

Μια διαφορετική σχολική χρονιά ξεκινάει...

Αγαπητό Cretalive,

την Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία κι ενώ θα έπρεπε να νοιώθω μεγάλη χαρά και ανυπομονησία, συναισθήματα που κανονικά θα μετέφερα στον γιο μου, δυστυχώς νιώθω αγωνία για το τί εικόνες θα αντικρίσει και πώς θα τις διαχειριστεί. Σκέφτομαι ότι θα πρέπει να κάνω μια κουβέντα μαζί του, όχι για το τι ρούχα θέλει να φορέσει στο σχολείο, αλλά για να τον προετοιμάσω αν υπάρξουν φωνές, κλάματα (για να μην μιλήσω για πιο ακραίες αντιδράσεις). Αναφέρομαι ασφαλώς στη χρήση της μάσκας.

Λυπάμαι που πολλοί ασχολούνται με το να ετοιμάζουν επιστολές για να δεχτεί το σχολείο τα παιδιά τους με τους δικούς τους όρους, αντί να αφιερώσουν χρόνο για να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς, που αναλαμβάνουν με τη νέα σχολική χρονιά έναν ακόμα ρόλο - ευθύνη για να προστατευθεί η υγεία των παιδιών μας.

Προσωπικά ως γονέας αναλαμβάνω το δικό μου ρόλο και αποτελώ παράδειγμα για τα δύο μου παιδιά ακολουθώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Α...και να προσθέσω και κάτι ακόμα...με το να φοράει το παιδί μου ή εγώ μάσκα προστατεύουμε τους άλλους και όχι εμάς...  

Δ.Μ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ