Μήπως έχει ξεκινήσει να υπάρχει κούραση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων;

Μήπως έχει ξεκινήσει να υπάρχει κούραση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων;

Τα ερωτήματα είναι πολλά τα οποία δεν απαντώνται και δεν συνάδει με την λογική η απόφαση, κλειστοί παιδικοί σταθμοί και όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά.

Αγαπητό cretalive,

μήπως έχει ξεκινήσει να υπάρχει κούραση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων;

Από την αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση συμβουλεύεται και εφαρμόζει την οποιαδήποτε εισήγηση της παρουσιάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων διότι αυτοί είναι επιστήμονες και ξέρουν ή προσπαθούν να μάθουν πως να αντιμετωπίσουμε την διασπορά του κορωνοϊού.

Θεωρώ ότι συμβολή της επιτροπής στο έργο της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την διασπορά του κορωνοϊού ήταν και είναι σημαντική. Οι επιστήμονές μας, αντιμετωπίζουν έναν ιό τον οποίο δεν γνωρίζουν και τον μαθαίνουν τώρα όπως όλοι οι γιατροί του κόσμου. Με τις δικές τους εισηγήσεις και την άμεση εφαρμογή από την κυβέρνηση γλιτώσαμε τα χειρότερα τα οποία τα είδαμε να συμβαίνουν σε άλλες κοντινές μας χώρες.

Όμως μετά από αυτήν την εισήγηση της επιτροπής και συνάμα την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί θεωρώ ότι κουράστηκαν και αυτοί όπως οι πολίτες από την κλεισούρα.

Έχει ανοίξει από τις 3 Μαΐου η εστίαση, στις 10 Μαΐου ανοίγουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης και στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός, οι μετακινήσεις από νόμο σε νόμο, οι οργανωμένες παραλίες και σχεδόν όλες οι δραστηριότητες που ήταν κλειστές τόσους μήνες.

Δηλαδή θα είναι όλοι έξω, θα μετακινούνται κανονικά, θα πίνουν και θα τρώνε στα μαγαζιά της εστίασης όπως και οι τουρίστες που θα έρθουν. Και θα κρατήσουμε τα παιδιά που πάνε στους παιδικούς σταθμούς κλεισμένα μέσα γιατί θα επιβαρύνουν την πανδημία;

Που είναι πιο ασφαλή τα παιδιά, στους παιδικούς σταθμούς που τηρούνται τα μέτρα ή στις παιδικές χαρές που είναι το ένα πάνω στο άλλο χωρίς να ελέγχεται τίποτα;

Πως λειτουργούν σε άλλες χώρες οι παιδικοί σταθμοί και τα παιδιά κάνουν self test και στην Ελλάδα δεν γίνεται;

Πως θα πάνε οι γονείς να δουλέψουν σε όλα αυτά τα επαγγέλματα που ανοίγουν τώρα;

Πάντα άνοιγαν και έκλειναν μέχρι σήμερα όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, τώρα τι άλλαξε;

Από την αρχή της πανδημίας έχουν την χαμηλότερη νοσηρότητα και μεταδοτικότητα τα παιδιά αυτής της ηλικίας αλλά τα κρατάμε μακρυά από το περιβάλλον τους.

Τα ερωτήματα είναι πολλά τα οποία δεν απαντώνται και δεν συνάδει με την λογική η απόφαση, κλειστοί παιδικοί σταθμοί και όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά.

Παράλογη απόφαση από τους λοιμωξιολόγους, δεν γίνεται να είναι όλοι έξω και τα παιδιά αυτά φυλακισμένα, που ήταν τα πρώτα που γύριζαν στα σχολεία και τώρα θα γυρίσουν μετά που θα έρθουν και οι τουρίστες. 

 

Μ.Κ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ