Οι αστυνομικοί και οι μπαχαλάκηδες

Οι αστυνομικοί και οι μπαχαλάκηδες

Οι αστυνομικοί έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά  κακοποιούς εγκληματίες, να βοηθήσουν ηλικιωμένους, να προστατέψουν παθόντες, να είναι κοντά στον άνθρωπο

Αγαπητό Cretalive,

Κατά καιρούς συναντώ διαφορές αναρτήσεις που αναφέρονται στην υπέρμετρη αστυνομική βία  και την ικανοποίηση κάποιων για την τιμωρία αυτών  αιτιολογημένη είτε αναίτια .  Συναντώ  αναρτήσεις με περιστατικά εκδίκησης  προς τους αστυνομικούς ή και την οικογένεια τους απόρροια του μίσους προς τον θεσμό.

Μπήκε ο ιδεολόγος αντίθετος του θεσμού αυτού στην διαδικασία να αναρωτηθεί ποιος είναι άραγε ο δακτυλοδεικτούμενος Έλληνας αστυνομικός;

Είναι δική του ιδεολογία ή απλά αποτελεί μέλος ομάδας που έχει χειραγωγηθεί;

Είναι βασικό ν αποσαφηνιστεί  ότι σε κάθε κλάδο σε κάθε τομέα υπάρχει ο καλός , ο κακός ο αδιάφορος, ο υπερβολικός, Ο σωστός και άλλοι χαρακτηρισμοί. Σε άλλους κλάδους ο διαχωρισμός αυτός ισχύει αλλά για τον συγκεκριμένο όχι. Κάποιοι που ανήκουν σε ομάδες αντίδρασης τους  βλέπουν μόνο ως κακούς.  Είναι αυτοί που δεν συμβιβάζονται με τους θεσμούς, αυτοί που αυθαίρετα καταστρέφουν περιουσίες,  αυτοί που αυθαίρετα καταλαμβάνουν κτηριακές δομές. Είναι συνήθως οργισμένοι με θεϊσμούς  που πίσω από μια ιδεολογία, ασκούν ανενόχλητοι βία , απειλώντας σε αρκετές περιπτώσεις ανθρώπινες ζωές και προβαίνουν σε καταστροφές περιουσιών  .

Κάποτε σε μια αίθουσα δικαστηρίου, σε μια υπόθεση υπήρχαν συλληφθέντες για επεισόδια, και είχαν προξενήσει  φθορές σε επιχειρήσεις.  Όταν κατέθεσαν οι παθόντες ήταν αγανακτισμένοι και μιλούσαν με έντονο ύφος .  Τελευταίος μίλησε κάποιος ηλικιωμένος τα 60  και αναφέρθηκε ότι δεν θέλει να τιμωρηθούν οι κατηγορούμενοι. Σε αντάλλαγμα όμως  ήθελε να του δοθεί  το ελεύθερο να καταστρέψει με την σειρά του τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των συλληφθέντων .

 Ίσως ακραίο ίσως δίκαιο.  

Σκεφτείτε ότι  οι κόποι μιας ζωής καταστράφηκαν από την οργή των νεαρών αυτών που πηγάζει από την ιδεολογία .   Το αποτέλεσμα…. με γνωστό ποινικολόγο του χώρου να μην υπάρχει τιμωρία.

Πρόσφατα συμμετείχα σε μια συζήτηση σε ευρύτερη κλίμακα. Ένα νομικός αναφέρθηκε στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης όπου μια ομάδα ατόμων, εξαγριωμένων με το θεσμό του αστυνομικού,  χτυπούσαν τον πεσμένο αστυνομικό.  Ο νομικός το συνέχισε και ανέφερε ότι   στα πλαίσια της άμυνας  επειδή κινδύνευε η ζωή του κατάφερνε  και έβγαζε το όπλο όπου έστρεφε στους επιτιθέμενους και πυροβολούσε παραπάνω από μια φορά. Αποτέλεσμα τραυματίες και νεκροί. Σε αυτό το σημείο πάλι θα έφταιγε ο αστυνομικός που υπερασπίστηκε την ζωή του προφανώς και όχι αυτοί που απειλούσαν την ζωή του.

Πέρα τα διάφορα δημοσιεύματα μπορώ να θυμηθώ ότι αστυνομικός έσωσε από πυρκαγιά  ηλικιωμένους , αστυνομικό που έσωσε από πνιγμό  άτομο που βρίσκονταν στην θάλασσα, στην καταστροφή στο Μάτι ο αστυνομικός που έσωσε ανθρώπους που ήταν εγκλωβισμένοι από την πυρκαγιά   βοηθούσε τους εγκλωβισμένους από την πυρκαγιά, αστυνομικό που έδινε πρώτες βοήθειες σε κάποιον που έχασε αισθήσεις του , τον αστυνομικό που άνοιγε τον δρόμο ώστε να  διακομιστεί  σε νοσοκομείο παιδάκι .  

Αυτοί είναι μερικοί αστυνομικοί όπου κάποιοι στοχοποιούν και απεχθάνονται.

Μην ξεχνάτε πριν ένα χρόνο αυτοί  οι αντιπαθητικοί εργαζόμενοι  συμφώνα με τους ιδεολόγους,  ήταν αυτοί που άφησαν σε ένα βράδυ τις οικογένειες τους και υπερασπίστηκαν στον Έβρο την εισβολή των λαθρομεταναστών με τις ευλογίες της Τουρκίας.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά  κακοποιούς εγκληματίες, να βοηθήσουν ηλικιωμένους, να προστατέψουν παθόντες ,  να είναι κοντά στον άνθρωπο.

Και κάποιοι …..απλά φιλοσοφούν και καταστρέφουν.

Σ.Ρ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ