Οι υγειονομικοί και τα υποχρεωτικά τεστ για κορωνοϊό

Οι υγειονομικοί και τα υποχρεωτικά τεστ για κορωνοϊό

Καταλήγουν σε "οδύσσεια"


Καλημέρα σας

Επιστρέφοντας από άδεια και ακολουθώντας την οδηγία του Υπουργείου Υγείας για «υποχρεωτικό» (εντός πολλών εισαγωγικών) έλεγχο των υγειονομικών για Covid-19, απευθυνθήκαμε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ. Κανένας μέχρι και τον προϊστάμενο δεν είχε ενημέρωση για τον τρόπο και τις λεπτομέρειες διεξαγωγής τους.

Καταλήξαμε στη διοίκηση επίσης χωρίς αποτέλεσμα αφού διοικητής και υποδιοικητής απουσίαζαν και η σχετική εγκύκλιος είχε μόλις φτάσει από το υπουργείο. Μετά από πολλά «περιμένετε», πολλές αντικρουόμενες οδηγίες για το αν πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά ή όχι και ταυτόχρονα πολύ πίεση από τις κλινικές να γυρίσουμε στο πόστο μας καθώς η έλλειψη προσωπικού δεν επιτρέπει ούτε μια μέρα απουσίας, ενημερωθήκαμε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 12:00.

Με τις τεράστιες προσπάθειες του προσωπικού της επιτροπής λοιμώξεων που τελευταία στιγμή και χωρίς καμία προετοιμασία κατάφεραν να στήσουν ολόκληρο μηχανισμό, καταφέραμε αισίως να κάνουμε το test 15:00, μετά από μόλις 6 ώρες αναμονής.

Δεκάδες συνάδελφοι επέστρεψαν στη δουλειά τους χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί το τεστ, πολλοί απ’ αυτούς εφημέρευαν στα επείγοντα του νοσοκομείου, αλλά ακόμα και εμείς που το κάναμε, σύμφωνα με την εγκύκλιο της 7ης ΥΠΕ επιστρέφουμε κανονικά στη δουλειά μας τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας (ενώ πριν τι κάναμε?) και αν βγει κάποιο τεστ θετικό… βλέπουμε.

Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετεί αυτό το κατά τα άλλα παράλογο μέτρο, είναι να «μπαλωθεί» η τεράστια έλλειψη προσωπικού, κι ας είναι και με δυνητικούς φορείς του ιού! Φυσικά αν, ου μη γένοιτο, υπάρξει ενδονοσοκομειακή διασπορά το μπαλάκι θα πεταχτεί πάλι στην εξέδρα και η απάντηση των υπευθύνων θα είναι η ίδια: ατομική ευθύνη.


Ένας υγειονομικός

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ